Jump to Navigation

Σφακιανό πιλάφι ...Γαμοπίλαφο !!!

up
1 user has voted.
Το Σφακιανό πιλάφι, που είναι πιο γνωστό ως «γαμοπίλαφο», επειδή είναι έθιμο στη Μεγαλόνησο σε γάμους !!! ΥΛΙΚΑ (για 10 άτομα περίπου)1 κιλό ζυγούρι ή αρνί½ κοτόπουλο3 φλιτζ. τσαγ. ρύζι2 κ.σ. βούτυρο φρέσκο, κατσικίσιο ή πρόβειο1 μεγάλο λεμόνιαλάτιπιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗΒάζετε σε δυο διαφορετικές κατσαρόλες  το ζυγούρι και το κοτόπουλο να βράσουν για 30’. Καθαρίζετε το ρύζι και το βάζετε στην άκρη.Όταν ψηθούν τα κρεατικά τα τραβάτε από τον ζωμό τους και σουρώνετε όλους τους ζωμούς σε μια κατσαρόλα. Διατηρείτε τα κρέατα ζεστά.
Κατηγορίες:
Διάβασε τη συνταγή στο mageirikikaisintages.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

Τσιγαρίδες !!! Ο μερακλίδικος μεζές της Καστοριάς και τις ορεινής Ελλάδας !!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
0 users have voted.
 Τσιγαρίδες !!! Ο μερακλίδικος μεζές της  Καστοριάς και τις ορεινής Ελλάδας ..Το Ελληνικό μπέικον που τύφλα να χει μπροστά του το μπέικον σε λωρίδες !!!

Μπιφτέκια με πατάτες στον φούρνο!!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
1 user has voted.
 Αφράτα και μαλακά μπιφτέκια με πατάτες στον φούρνο!!! Υλικά-500gr κιμάς μοσχαρίσιος-1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο-1/2 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο-1 αυγό-2 φέτες ψωμί μόνο την ψίχα-100ml ελαιόλαδο-αλάτι, πιπέρι-1κτγ δυόσμο αποξηραμένο ή 5 φύλλα φρέσκο-πάπρικα γλυκιά-ρίγανη-1/2κτγ σκόρδο σε σκόνη-1/2κτγ μαγειρική σόδα-1 λεμόνι τον χυμό του-2κτσ μουστάρδα-1κ πατάτεςΔείτε την συνταγή εδώ https://youtu.b

Λαχανοντολμάδες διαφορετικοί !!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
2 users have voted.
ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ....!Υλικά!!Ένα λάχανο μέτριο700 γραμμάρια κιμά από ελια2 μπριζόλες χοιρινές σε κομμάτια1 μεγάλο κρεμμύδι και μία σκελίδα σκόρδοΆνηθο αλάτι πιπέρι1 κνορ.. 2 κουταλιές βούτυρο.1φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι γλασέΕλαιόλαδο...

Χοιρινό φούρνου με κονιάκ πορτοκάλι κ αποξηραμένα φρούτα !!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
2 users have voted.
ΧΟΙΡΙΝΟ ΨΗΤΟ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΚΟΝΙΑΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΚΑΙ ΒΕΡΙΚΟΚΑ. Θεϊκό πιάτο!!!Υλικα1 Ρολο χοιρινο απο σπαλα 2 κιλα1 κουπα κονιακ1/2 κούπα ελαιόλαδο1 κούπα πορτοκάλι χυμό2 κούπες νερό200 γρ ξερά δαμάσκηνα200 γρ ξερά βερίκοκα2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ για το δέσιμο της σάλτσαςΛίγο δενδρολίβανοΛίγο θυμάριΑλάτι κ πιπέρι.ΕκτελεσηΣε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρέας καλά απ ο


Main menu 2

1 | by Dr. Radut