Jump to Navigation

Σφακιανό πιλάφι ...Γαμοπίλαφο !!!

up
32 users have voted.
Το Σφακιανό πιλάφι, που είναι πιο γνωστό ως «γαμοπίλαφο», επειδή είναι έθιμο στη Μεγαλόνησο σε γάμους !!! ΥΛΙΚΑ (για 10 άτομα περίπου)1 κιλό ζυγούρι ή αρνί½ κοτόπουλο3 φλιτζ. τσαγ. ρύζι2 κ.σ. βούτυρο φρέσκο, κατσικίσιο ή πρόβειο1 μεγάλο λεμόνιαλάτιπιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗΒάζετε σε δυο διαφορετικές κατσαρόλες  το ζυγούρι και το κοτόπουλο να βράσουν για 30’. Καθαρίζετε το ρύζι και το βάζετε στην άκρη.Όταν ψηθούν τα κρεατικά τα τραβάτε από τον ζωμό τους και σουρώνετε όλους τους ζωμούς σε μια κατσαρόλα. Διατηρείτε τα κρέατα ζεστά.
Κατηγορίες:
Διάβασε τη συνταγή στο mageirikikaisintages.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

Κότσια στον φούρνο με πατατούλες !!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
22 users have voted.
 Κότσια στον φούρνο με πατατούλες..Ολα λιώνουν στο στόμα λουκουμάκι !!!ΥλικάΚότσια όσα χρειαζόμαστεΔενδρολίβανοΘυμάριΜουστάρδαΛεμόνιΛίγο μέλιΑλάτιΠιπέριΛάδιΛίγες σκελίδες σκόρδοΠατάτεςΕκτέλεσηΚαθαρίζουμε πλένουμε κ κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες κ τις ρίχνουμε στο ταψί.Προσθέτουμε μαζί κ τα κότσια.Ρίχνουμε από πάνω τους το δεντρολίβανο το θυμάρι το αλάτι.Σε μπολ βάζουμε το λεμόνι το λάδι την μουστά

Αρνάκι λεμονάτο λουκούμι!!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
27 users have voted.
Αρνάκι λεμονάτο λουκούμι!!!ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ  Βάζω το αρνάκι στο ταψί με αλάτι, πιπέρι μαύρο, λίγο πάπρικα γλυκιά και ένα ποτήρι νερό, το σκεπάζω με λαδόκολλα και ψήνω στους 250 βαθμούς για μία ώρα.Το βγάζω το γυρίζω,το σκεπάζω και ψήνω για άλλη μία ώρα! Μετά το βγάζω το γυρίζω και το αφήνω χωρίς λαδόκολλα για 30 λεπτά, ρίχνω και χυμό από δύο λεμόνια στο τέλος!!!Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.

Καλοκαιρινό φαγητό!!! Κεφτεδάκια με μελιτζάνες στη γάστρα!!!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
36 users have voted.
 Το καλύτερο καλοκαιρινό φαγητό!!! Κεφτεδάκια με μελιτζάνες στη γάστρα!!!!!!Υλικά Για τα κεφτεδάκια500γρ κιμάς μοσχάρι300 γρ κιμάς χοιρινός2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη2 φέτες ψωμί[μουλιασμένο σε νερό και στημένο]1 αυγόΑλάτιΠιπέρι1/2 κ.γ. κύμινο1/4 κ.γ.κολιανδρο1 κ.γ.

Ρολό φούρνου με αυγά κ πατάτες αφρός κ λουκουμάκι !!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
32 users have voted.
 Ρολό με αυγά κ πατάτες αγαπημένο !!! Σημερινό ...Το αγαπημένο ρολό που εμένα μου θυμίζει Κυριακάτικο φαγητό μαμάς ..

Μπεκρή μεζέ !!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
62 users have voted.
ΜΠΕΚΡΗ ΜΕΖΕ......του ονείρου ....!!!!Ένα φανταστικό φαγακι με υπέροχα υλικά , μοσχοβολιστο  , σκέτο γλύκισμα!!!!!Συνοδεύστε το  με μια καλά παγωμένη μπυριτσα και απολαύστε!!!Ποιος μπορεί να αντισταθεί άραγε.....;;;;Υλικά1 μισή κιλό χοιρινη σπάλα  κομμένη σε μεγάλους κύβους 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο2  σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες4 -5 πιπεριές πράσινες (κέρατο) χοντροκομμένες2 φρέσκιες ντομάτες


Main menu 2

1 | by Dr. Radut