Jump to Navigation

Γλυκά σιροπιαστά

Γλυκά σιροπιαστά

Σεκέρ παρέ

(tantekiki.blogspot.gr)
up
480 users have voted.
Καλή σας μέρα! Τί θα λέγατε σήμερα για λίγο άρωμα Ανατολής;;; Ναι, τελευταία όλο και περισσότερο "ταξιδεύω" σε μέρη που με συναρπάζουν! Τοπία ζεστά, ανθρώπους καθόλου βιαστικούς, αρώματα μαστίχας και ροδόνερου, ξηρούς καρπούς κάθε είδους και κάθε χρώματος, σιρόπια αλλά και σιροπιαστά γλυκά.

Μπακλαβάς ο τέλειος!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
814 users have voted.
1 κιλό φύλλο κρούστας1/2 κιλό αμύγδαλα περασμένα από το μούλτι 1/2 κιλό καρύδια περασμένα από το μούλτι1 φλ. φρυγανιά τριμμένη , η σιμιγδάλι χονδρό1 φλ. αραβοσιτέλαιο1/2 κουταλάκι κανέλα1/2 κουταλάκι γαρίφαλο τριμμένο2 κουτ. σούπ.. ζάχαρη 1 φλ. βούτυρο λιωμένο1/2 φυστίκη Αιγίνης τριμμένο [προαιρετικά]γαρύφαλα ολόκληρα για στόλισμα σε κάθε κομμάτι Για το σιρόπι1.200 γραμμ.

Λουκουμάδες

(www.sidages.gr)
up
986 users have voted.
'Ενα από τα πιο αγαπημένα και παραδοσιακά ελληνικά γλυκά είναι οι λουκουμάδες, που αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους. Σας παρουσιάζουμε μια πολύ επιτυχημένη παραλλαγή τους. Γλυκά σχετικά υλικά : Συνταγές με μέλι Συνταγές με κανέλλα

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ

(mageirebontasstospitimas.blogspot.com)
up
617 users have voted.
ΥΛΙΚΑ1πακετο φυλλο κρουστας400γρ βουτυρο αγελαδος αναλατοΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ5 αυγα1 1/2 λιτρο φρεσκο γαλα400γρ ζαχαρη200γρ ψιλο σιμιγδαλι15γρ ξυσμα πορτοκαλιΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ450 γρ ζαχαρη550ml νερο1 βανιλιαΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΧτυπαμε τα αυγα σε ενα μπολ να αφρατεψουν.Σε μια μεγαλη κατσαρολα ζεσταινουμε το γαλα και ριχνουμε το ξυσμα και το σιμιγδαλι.Ανακατευουμε συνεχως μεχρι να πηξει το μειγμα.Κατεβαζουμε απο την φωτ

Τρίγωνα Πανοράματος

(mirodieskainostimies.blogspot.gr)
up
533 users have voted.
Υλικά 16 φύλα μπακλαβά 34*43 εκατοστά 200 γρ. λιωμένο βούτυρο για να αλείφετε τα φίλα Για την κρέμα 5 κουτ. σούπας corn flour 4 κροκάδια 750 ml. γάλα 10 κουτ. Σούπας ζάχαρη 2 σακουλάκια βανίλια 50 γρ. Βούτυρο να είναι σε θερμοκρασία δωματίου Για το σιρόπι 450 γρ. Ζάχαρη 250 ml. νερό 2 κουτ. σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού Για περισσότερη μυρωδιά μπορείτε να
Subscribe to RSS - Γλυκά σιροπιαστά


Main menu 2

by Dr. Radut