Jump to Navigation

ΙΡΛΑΝΔΕΖΙΚΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ // TORTA DI MELE IRLANDESE

up
156 users have voted.
ΙΡΛΑΝΔΕΖΙΚΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑIRISH APPLE CAKEΑυτή η υπέροχη μηλόπιτα με την καραμελωμένη κρούστα, μας έρχεται από την Ιρλανδία! Στην πατρίδα της είναι γνωστή και ως Kerry Apple Cake, ονομασία που προέρχεται από την Κομητεία του Κέρρυ (αν το όνομα σας ακούγεται οικείο, ανατρέξτε σε γνωστά, ιρλανδέζικα, γαλακτοκομικά προϊόντα!), και την σερβίρουν χλιαρή ή κρύα συνοδευόμενη από κρύα κρέμ ανγκλέζ.Η συνταγή είναι παραδοσιακή, λιτή και "χωριάτικη" και θυμίζει περισσότερο γλυκό ψωμί παρά κέικ.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

NAMANDIER ΚΕΪΚ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ // TORTA DI MANDROLE (NAMANDIER)

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
387 users have voted.
 NAMANDIER ΚΕΪΚ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ Πρώτη ανάρτηση του 2023, και με την ευκαιρία να ευχηθώ Καλή Χρονιά.Επανέρχομαι μετά από απουσία αρκετών μηνών και ελπίζω να καταφέρω να διατηρήσω μία ροή στις αναρτήσεις, αν και η πίεση του χρόνου είναι ιδιαίτερα έντονη τον τελευταίο καιρό.. Και για να ξεκινήσει καλά η χρονιά διάλεξα μία γλυκιά συνταγή από την γαλλική κουζίνα!

ΜΠΑΜΠΑΓΚΑΝΟΥΣ : ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ // BABA GANOUSH

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
677 users have voted.
 ΜΠΑΜΠΑ ΓΚΑΝΟΥΣ : ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙΤο μπάμπα γκανούς (baba ghanoush) ή μπαμπαγκανούς, όπως συνήθως προφέρεται στα ελληνικά, γνωστό και ως "χαβιάρι μελιτζάνας" είναι ένα ντιπ (τρεντυ ορισμός!) ή αλοιφή, όπως θα λέγαμε εμείς οι βορειοελλαδίτες! Κλασσικό πιάτο της ανατολίτικης κουζίνας, συναντάται σε διάφορες χώρες της Μέσης Ανατολής, αλλά και στην Βόρεια Αφρική, με μικρές παραλλαγές.

ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΪΦΙ // YALANZI EKMEK KADAIF

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
743 users have voted.
ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΪΦΙΕκμέκ κανταϊφι, αγαπημένο μαμαδίστικο γλυκάκι, με καταγωγή από την πολίτικη κουζίνα.Στην Τουρκία, το εκμέκ το φτιάχνουν συνήθως με μία έτοιμη βάση ζύμης με μαγιά, την οποία μουλιάζουν καλά μέσα σε σιρόπι καραμέλας και μετα την γαρνίρουν με καϊμάκι και ίσως λίγη σαντιγί ή παγωτό.

ΤΟΥΡΤΑ BLACK FOREST // TORTA DELLA FORESTA NERA

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
603 users have voted.
 ΤΟΥΡΤΑ BLACK FORESTΤούρτα μπλάκ φόρεστ, κλασσική αξία, μία από τις πιο γνωστές και αγαπημένες τούρτες, διαχρονικά! Ολίγον από ιστορία ... Παρ' όλο που στην Ελλάδα έχει επικρατήσει η αγγλική μετάφραση της ονομασίας της (black forest), η συνταγή προέρχεται από την Γερμανία, από την περιοχή του Μέλανα Δρυμού, όπου είναι γνωστή ως Schwarzwälder Kirschtorte.

ΜΠΟΛ ΜΠΟΥΡΙΤΟ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ (CHICKEN BURRITO BOWL) // CIOTOLA DI BURRITO DI POLLO

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
440 users have voted.
 ΜΠΟΛ ΜΠΟΥΡΙΤΟ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ (CHICKEN BURRITO BOWL) Σήμερα θα απολαύσουμε μια όχι και τόσο συνηθισμένη μεξικάνικη συνταγή : αποδομημένο μπουρίτο με κοτόπουλο, chicken burrito bowl ή  fahita chicken burrito bowl. Τι είναι αυτό?


Main menu 2

1 | by Dr. Radut