Jump to Navigation

Μοσχαράκι κοκκινιστό, μπρεζέ με μανιτάρια

up
65 users have voted.
Braisé (μπρεζέ) είναι ένας όρος που τον συναντούμε συχνά σε μενού εστιατορίων και που χαρακτηρίζει ένα κρέας όταν μαγειρεύεται σε κλειστό σκεύος με αρωματικά και συνδυάζοντας ένα ή περισσότερα υγρά όπως ζωμό, κρασί ή νερό. Μπρεζέ μαγειρεύουμε κρέατα που είναι σκληρά, δεν μαλακώνουν εύκολα (π.χ. μοσχάρι, χοιρινό, αρνί) και έχουν κάποια λιπαρά (δεν είναι, δηλαδή, εντελώς άπαχα). Στόχος είναι  να μαλακώσουν αλλά και να γίνουν νόστιμα επειδή ο ζωμός του μαγειρέματος μένει στην κατσαρόλα με το φαγητό. Συχνά, τα πιάτα μπρεζέ τελειώνουν με ψήσιμο στο φούρνο.
Κατηγορίες:
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

Από τα ωραιότερα μπιφτέκια !!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
22 users have voted.
 Σημερινό ...Από τα ποιο νόστιμα αφράτα μπιφτέκια που θα έχετε φάει !!!!

Ζουμερά χοιρινά σουβλάκια χωρίς μαρινάδα, με απλά υλικά !!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
233 users have voted.
Μάθε πώς να φτιάξεις τα πιο ζουμερά χοιρινά σουβλάκια χωρίς μαρινάδα, με απλά υλικά και παραδοσιακό τρόπο! Αυτή η ελληνική συνταγή είναι ιδανική για το σπίτι, με γεύση που θυμίζει αυθεντική ταβέρνα.

Παραδοσιακό Χοιρινό Κυκλαδίτικο ρόστο κοκκινιστό!!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
218 users have voted.
 Χοιρινό Κυκλαδίτικο ρόστο κοκκινιστό!!! Σιγομαγειρεμένο όπως πρέπει... Εγώ το μαγείρεψα με πατάτες, στις Κυκλάδες συνηθίζεται με πατάτες ή με μακαρόνια.ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗΕνάμιση κιλό χοιρινό μπούτι(κομμάτι)...

Αρνάκι με τραγανή πέτσα με πατάτες ,σκέτο λουκούμι !!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
277 users have voted.
 Σπέσιαλ Πασχαλινό Αρνάκι με τραγανή πέτσα με πατάτες ,σκέτο λουκούμι !!!ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗΜισό αρνάκι αλάτι πατάτες σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσει καλά. Χωρίς να τον σκεπάζω.Αρχικά παίρνουμε το αρνί και το μαρινάρουμε μόνο με αλάτι από όλες τις πλευρές.

Κορτεζίνες .....Χοιρινά παιδάκια BBQ !!!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
256 users have voted.
 Κορτεζίνες .....Χοιρινά παιδάκια BBQ ....τρως και το ταψί...!!!!ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗΧαράζετε ανά παιδάκι  κ αλείφετε το κρέας με αλάτι  θυμάρι μπόλικο τριμμένο  σκόρδο  και μετά με σάλτσα έτοιμη  μπάρμπεκιου... Σκεπάζετε με λαδόκολλα και με αλουμινόχαρτο και αφήνετε το κρέας 200 βαθμούς σε αέρα μέχρι να λιώσει ....Οταν ψηθεί καλά ανοίγετε το αλουμινόχαρτο αλείφετε πάλι σαλτσα BBQ να κάνει μία ωραία κρ


Main menu 2

1 | by Dr. Radut