Jump to Navigation

ΤΟΡΤΣΙΛΙΟΝΕ ♦♦ TORCIGLIONE

up
69 users have voted.

ΤΟΡΤΣΙΛΙΟ'ΝΕΚαι μεσα σε ολους αυτους τους Αγιο-Βασιληδες, τους ταρανδους, τα ελατα και τα μπισκοτοσπιτα, που παραδοσιακα κανουν την εμφανιση τους τα Χριστουγεννα, ερχεται να ανακατευτει ενα στριφυγυριστο φιδακι!  Το τορτσιλιόνε (torciglione) ειναι ενα αμυγδαλωτο γλυκακι που φτιαχνουν στην περιοχη της Περουτζια και πιο ειδικα στην ετρουσκικη ζωνη της, και που παραδοσιακα καταναλωνεται την νυχτα της παραμονης των Χριστουγεννων.

Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

ΠΑΝΕΤΌΝΕ (ΣΥΝΤΑΓΗ IGINIO MASSARI) // PANETTONE (RICETTA IGINIO MASSARI)

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
202 users have voted.
ΠΑΝΕΤΌΝΕ (ΣΥΝΤΑΓΗ IGINIO MASSARI) Για το πανετόνε, τον βασιλιά των χριστουγεννιάτικων γλυκών ψωμιών, έχουμε μιλήσει επανειλημμένα στο laboratorio. Μάλιστα το πανετόνε ήταν και η αφορμή για να δημιουργήσω το φυσικό προζύμι μου, το οποίο μετράει ήδη σχεδόν 10 χρόνια ζωής!

ΠΡΈΣΝΙΤΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΡΓΕΣΤΗ // PRESNITZ TRIESTINO

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
1261 users have voted.
ΠΡΈΣΝΙΤΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΡΓΕΣΤΗΤο πρέσνιτζ είναι ένα γλυκό συνώνυμο της Τεργέστης, είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης και δεν λείπει ποτέ από τα σπίτια στις μεγάλες γιορτές, ιδίως τα Χριστούγεννα και το Πάσχα.Το πρέσνιτζ αποτελείται από μία τραγανή κρούστα πάστα φρόλας με πλούσια γέμιση από ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα.

ΒΑΚΑΛΑΟΣ ΑΛΑ ΝΑΠΟΛΕΤΑΝΑ // BACCALA ALLA NAPOLETANA

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
291 users have voted.
ΒΑΚΑΛΑΟΣ ΑΛΑ ΝΑΠΟΛΕΤΑΝΑΗ Ιταλία συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στις πρώτες χώρες  παγκοσμίως στην κατανάλωση του υγράλατου βακαλάου. Οι ναπολιτάνοι δε, αλλά και γενικά οι κάτοικοι της Campania, έρχονται πρώτοι ανάμεσα στους ιταλούς, γι΄αυτό και η τοπική τους κουζίνα έχει να αναδείξει πολλές ωραίες συνταγές με πρωταγωνιστή τον βακαλάο.

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΖΥΜΙ // TORTA DI CAPODANNO (VASSILOPITA) CON LIEVITO MADRE

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
188 users have voted.
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΖΥΜΙΑν και είχα πει ότι δεν θα ξαναδημοσιεύσω συνταγή με βασιλόπιτα, καθώς είχα εξαντλήσει το θέμα, κάποια στιγμή σκέφτηκα ότι δεν είχα φτιάξει ποτέ με φυσικό προζύμι! Έτσι επανέρχομαι με ακόμη μία συνταγή ...

ΧΡΙΣΤΟΨΩΜΟ // CHRISTOPSOMO : IL PANE DI NATALE

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
192 users have voted.
ΧΡΙΣΤΟΨΩΜΟΧριστόψωμο, το γιορτινό ψωμί των Χριστουγέννων, που η παράδοση θέλει να φτιάχνεται με προζύμι από βασιλικό του Σταυρού, και να κόβεται στο γιορτινό τραπέζι, ανήμερα της μεγάλης θρησκευτικής γιορτής.Το χριστόψωμο είναι ένα από τα παλαιότερα έθιμα των Χριστουγέννων και οι ρίζες του ανάγονται στην αρχαιότητα, στους αναθηματικούς άρτους που προσέφεραν οι πιστοί στις θεότητες, ευελπιστώντας σ


Main menu 2

1 | by Dr. Radut