Jump to Navigation

ΒΑΚΑΛΑΟΣ ΑΛΑ ΝΑΠΟΛΕΤΑΝΑ // BACCALA ALLA NAPOLETANA

up
30 users have voted.
ΒΑΚΑΛΑΟΣ ΑΛΑ ΝΑΠΟΛΕΤΑΝΑΗ Ιταλία συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στις πρώτες χώρες  παγκοσμίως στην κατανάλωση του υγράλατου βακαλάου. Οι ναπολιτάνοι δε, αλλά και γενικά οι κάτοικοι της Campania, έρχονται πρώτοι ανάμεσα στους ιταλούς, γι΄αυτό και η τοπική τους κουζίνα έχει να αναδείξει πολλές ωραίες συνταγές με πρωταγωνιστή τον βακαλάο. Επίσης δεν είναι τυχαίο και το γεγονός ότι στην Campania έχουν έδρα και οι περισσότερες ιταλικές εταιρείες που εισάγουν και επεξεργάζονται τον βακαλάο.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

ΦΤΙΑΧΝΩ ΣΠΙΤΙΚΟ GUANCIALE // IL GUANCIALE FATTO IN CASA

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
0 users have voted.
ΦΤΙΑΧΝΩ ΣΠΙΤΙΚΟ GUANCIALEΤο γκουαντσάλε (guanciale) είναι ένα παραδοσιακό αλλαντικό της ιταλικής κουζίνας, από αυτά που έφτιαχναν οι χωρικοί, στην προσπάθεια τους να αξιοποιήσουν όλα τα μέρη του σφάγιου και να τα διατηρήσουν για πολύ καιρό, χωρίς την χρήση ψυγείου.

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΑΛΑ ΜΠΕΛΟΥΝΈΖΕ // POLLO ALLA BELLUNESE

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
1 user has voted.
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΑΛΑ ΜΠΕΛΟΥΝΈΖΕΚοτοπουλάκι στην κατσαρόλα πολύ νόστιμο, μαγειρεμένο με μια συνταγή από την Βόρεια Ιταλία και συγκεριμένα από την περιοχή του Belluno. Τα υλικά της συνταγής παραπέμπουν σε κουζίνα ορεινής περιοχής και μάλιστα σε κυνήγι.Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές της συνταγής με ή χωρίς τα μανιτάρια, ενώ το κοτόπουλο μπορεί να αντικατασταθεί και με κουνέλι. Συνοδεύεται ιδανικά με πολέντα!

ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΚΑΝΌΛΟ ΣΙΤΣΙΛΙΆΝΟ // GELATO AL CANNOLO SICILIANO

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
22 users have voted.
ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΚΑΝΌΛΟ ΣΙΤΣΙΛΙΆΝΟΚαθώς η συνταγή για τα κανόλι (δες εδώ) συνέπεσε να δημοσιευτεί το καλοκαίρι, παράλληλα με την κλασσική γέμιση με κρέμα ρικότας, δοκιμάσαμε και την πιο δροσερή παραλλαγή, με παγωτό.

ΚΑΝΌΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΙΚΕΛΙΑ // CANNOLI SICILIANI

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
21 users have voted.
ΚΑΝΌΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΙΚΕΛΙΑΚανόλι! μια συνταγή που πολλοί followers του laboratorio εδώ και καιρόν μου ζητάνε να παρουσιάσω!

ΠΟΛΠΕΤΕΣ ΜΕ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ // POLPETTE DI SARDE AL SUGO DI POMODORO

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
32 users have voted.
ΠΟΛΠΕΤΕΣ ΜΕ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣΣαρδελίτσα, ένα ψαράκι ταπεινό αλλά πλούσιο σε ωφέλιμα Ω3 λιπαρά, που στην Ελλάδα συνηθίζουμε να το μαγειρεύουμε ψητό ή τηγανητό.


Main menu 2

1 | by Dr. Radut