Από τα ωραιότερα σιροπιαστά γλυκά με ανατολίτικο αέρα σε εκδοχή ατομική και φουλ στο σιρόπι. Τραγανά φύλλα με μοσχοβολιά βουτύρου και πλημμυρίζουν το στόμα γλύκα και νοστιμιά από το μέλι, τα καρύδια και το κανελογαρίφαλο.
Γνωστά, παραδοσιακά, νηστίσιμα και κυρίως θεϊκά νόστιμα! Αυτά είναι τα σημερινά κουλουράκια που, αν και νηστίσιμα, δεν είναι μόνον για τις περιόδους των νηστειών. Ταιριάζουν απίστευτα με καφέ, γάλα αλλά και τσάι και είναι ιδανικά για μικρούς και μεγάλους.Για να είμαι ειλικρινής, δεν ανήκω σ' αυτούς που καταναλώνουν κουλουράκια και μπισκότα.
Όπως κάθε χρόνο σε περιόδους νηστείας οι συνταγές που βρίσκεις εδώ είναι μικτές δηλαδή νηστίσιμες αλλά και μη νηστίσιμες. Για τη σημερινή ανάρτηση σκεφτόμουν, λοιπόν, να ανεβάσω μια μη νηστίσιμη συνταγή αλλά όταν τυχαία "έπεσα πάνω" στη συγκεκριμένη... εντυπωσιάστηκα.
Αυτή είναι η αγαπημένη μου εβδομάδα! Κι αν με ρωτήσεις γιατί θα σου απαντήσω γιατί είναι η εβδομάδα της Τυρινής που έχουν την τιμητική τους τα γαλακτοκομικά προϊόντα που τόσο αγαπώ! Έτσι σήμερα θα την τιμήσω με μια διαφορετική συνταγή...
Η συννεφιά σήμερα κι ο ελαφρός αέρας θυμίζει μάλλον χειμώνα παρά το τέλος του. Ωστόσο, οι ανθισμένες αμυγδαλιές που ξεπετάγονται εδώ κι εκεί όταν το βλέμμα ταξιδεύει από το παράθυρο θυμίζουν ότι έρχεται η άνοιξη όπου νάναι.
Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Η πρόταση της εβδομάδας σήμερα έρχεται Δευτέρα (αντί για Τετάρτη) κι αυτό γιατί αφορά σε ένα γλυκό για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου και όχι μόνον. Είναι το πιο απλό brownie του κόσμου, γίνεται μόνον με αυγά και σοκολάτα και έχει μόνον ένα μυστικό για να πετύχει, το καλό χτύπημα των αυγών. Η υφή του είναι μοναδική, κάτι ανάμεσα σε κέικ και futz.