Jump to Navigation

Μπακλαβάς

up
979 users have voted.
Υλικά:  για το σιρόπι:4 φλιτζάνια ζάχαρη2 φλιτζάνια νερό1 κουταλιά χυμό λεμονιούβανίλια για το μπακλαβά:1 κιλό φύλλο1 κιλό καρύδι κοπανισμένο1 κουταλιά της σούπας κανέλα1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο κοπανισμένο½ φλιτζάνι ζάχαρη½ μπουκάλι ελαιόλαδο περίπουλίγο ξύσμα πορτοκαλιούμερικά γαρύφαλλα ολόκληρα   Ανακατεύουμε τα καρύδια, την κανέλα, το κοπανισμένο γαρίφαλλο, τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού. Απαιτούμενος χρόνος:  60 λεπτά Βαθμός δυσκολίας: 
Διάβασε τη συνταγή στο sidagi.gr

Σχετικές συνταγές

Μιλφέιγ πανεύκολο, πεντανόστιμο με σπιτική Βελούδινη κρέμα !!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
78 users have voted, including you.
Ένα Ονειρικό Μιλφέιγ πανεύκολο, πεντανόστιμο με σπιτική Βελούδινη κρέμα Ζαχαροπλαστικής!!

Kρέμα με πίτουρο βρώμης και χουρμάδες

(ioccalice.blogspot.com)
up
193 users have voted.
 Πλούσια υγιεινή κρέμα με απίστευτη γεύση και άκρως υγιεινή για όλες τις ώρες.Υλικά---------4 κουταλιές σούπας πίτουρο βρώμης1/2 lt γάλα2 πολύ μεγάλους χουρμάδες ή 4 μέτριους5 μισά καρύδια1/2 μεγάλο αβοκάντοκανέλα για το σερβίρισμαΕκτέλεση------------Κόβουμε κομματάκια τα καρύδια ,τους χουρμάδες και το αβοκάντο  σ'ένα μπολάκι.Βάζουμε το γάλα σ'ένα κατσαρολάκι και ρίχνουμε το πίτουρο της βρώμης .

Καταπληκτική συνταγή για γαλατόπιτα !!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
374 users have voted.
Σήμερα  έφτιαξα μια καταπληκτική συνταγή για γαλατόπιτα της κυρίας Αθανασίας είναι η καλύτερη συνταγή για γαλατόπιτα που έχω φάει ποτέ!!!   Υλικά-5 φύλλα χωριάτικα-170gr αλεύρι μαλακό-250gr ζάχαρη-60gr άνθος αραβοσίτου βανίλια-3 μεσαία αυγά-200gr βούτυρο-2lt γάλα φρέσκο-κανέλα τριμμένη και ζάχαρη Η εκτέλεση της συνταγής σε βίντεο ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=XABaAWlFnFk 

Κιουνεφέ !!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
422 users have voted.
Κιουνεφέ !!!Το κιουνεφέ είναι ένα Ανατολίτικο πολύ ωραίο σιροπιαστό γλυκό !!!  Για το σιρόπι100 γρ ζάχαρη80 ml νερό1 κουτ. γλυκού Χυμό λεμονιού1 μικρή φλούδα λεμονιούΜια τσιμπιά άρωμα βανίλιαςΓια το γλυκό150 γρ κανταΐφι70 γρ βούτυρο αγελάδος λιωμένο200 γρ τυρί dil peyniri ή μαλάκα Κρήτηςφιστίκια Αιγίνης προαιρετικόΓια το σιρόπιΣε μικρό κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά εκτός της βανίλιας.


Main menu 2

1 | by Dr. Radut