Jump to Navigation

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ PASTA GENOVESE ♦♦ LA PASTA GENOVESE

up
39 users have voted.
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ PASTA GENOVESE Για το παντεσπανι εχουμε μιλησει αναλυτικα εδω. Οπως ειχαμε δει, η πρωταρχικη μορφη του, ηταν η pasta genovese (παστα τζενοβέζε) ή αν θελετε επι το γαλλικοτερον pâte à génoise. Στην pasta genovese, οπως ειχαμε πει, τα αυγα θερμαινονται σε μπαιν-μαρι, πραγμα που καθιστα και την ολη διαδικασια πιο χρονοβορα. Το αποτελεσμα ομως ειναι τα αυγα να εγκλωβιζουν περισσοτερο αερα, καθως χτυπιουνται με τον αυγογδαρτη, και ετσι το μιγμα που παιρνουμε ειναι απιστευτα αφρατο.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

ΜΠΙΣΚΟΥΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ // BISCUIT ALLA PANNA

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
327 users have voted.
ΜΠΙΣΚΟΥΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣΈνα μπισκουί το οποίο διατηρείται υγρό και ζουμερό.

ΦΤΙΑΧΝΩ ΜΑΡΤΖΙΠΆΝ (ΑΜΥΔΑΛΟΠΑΣΤΑ) // MARZAPANE

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
887 users have voted.
ΦΤΙΑΧΝΩ ΜΑΡΤΖΙΠΆΝ (ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΑΣΤΑ)Η αμυγδαλόπαστα είναι γνωστή διεθνώς με το όνομα μαρτιζπάν.Υπάρχουν διάφορες εκδοχές γιά τη  προέλευση της λέξης μαρτζιπάν. Η πρώτη ισχυρίζεται ότι προέρχεται από την αραβική λέξη maw tabàn, που ήταν μονάδα μέτρησης όγκου, την οποία χρησιμοποιούσαν στην Κύπρο και στην Αρμενία.

ΤΟ ROYAL ICING ♦♦ LA GHIACCIA REALE

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
761 users have voted.
ΤΟ ROYAL ICINGΤο royal icing (ρόαγιαλ άϊσινγκ) είναι ένα απλό διακοσμητικό γλάσσο. Η ονομασία προέρχεται από το γεγονός πως όταν σταθεροποιείται μοιάζει με πάγο και πρωτοχρησιμοποιήθηκε από τον Menon στο βιβλίο του La cuisine bourgeois, όπου το αναφέρει ως "glace à la royale".

ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ, ΣΤΟΝ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΙΚΟ ♦♦ CREMA PASTICCERA AL CIOCCOLATO, PREPARATA AL MICROONDE

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
1178 users have voted.
ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ  ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ, ΣΤΟΝ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΙΚΟΠριν ασχοληθώ με το food blogging συχνά έφτιαχνα γλυκά με έτοιμες κρέμες, απο αυτές που είναι σε σκόνη και απλά τις ανακατεύεις με γάλα. Σήμερα απορώ γιατί δεν έφτιαχνα τις κρέμες μόνη μου με φρέσκα υλικά, αφού και δύσκολο δεν είναι, αλλά και η γεύση είναι παρασάγγας καλύτερη απο αυτή των έτοιμων. Το ...

ΠΑΣΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ♦♦ CREMA BASE AL CIOCCOLATO

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
713 users have voted.
ΠΑΣΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣΜια βασική παρασκευή της ζαχαροπλαστικής, σε συνταγή του Luca Montersino. Δεν περιέχει σοκολάτα ή γάλα, παρ' όλα αυτά έχει έντονο άρωμα σοκολάτας. Χρησιμοποιείται για να αρωματίσει κρέμες ή άλλες παρασκευές της ζαχαροπλαστικής.Η δεξτρόζη μπορεί να αντικατασταθεί με κρυσταλλική ζάχαρη.


Main menu 2

1 | by Dr. Radut