Jump to Navigation

Η ΙΤΑΛΙΚΗ ΜΑΡΕΓΓΑ ♦♦ LA MERINGA ALL' ITALIANA

up
37 users have voted, including you.
Η ΙΤΑΛΙΚΗ ΜΑΡΕΓΓΑ Η μαρεγγα, αν και ηταν γνωστη στην Γαλλια ηδη απο τον 18ο αιωνα, παρ'ολα αυτα προερχεται απο την Ελβετια; ηταν εφευρεση ενος ζαχαροπλαστη απο το Meiringen, απ'οπου πηρε και το ονομα της. Η ιταλικη μαρεγγα, ολως παραδοξως, ειναι πιο διαδεδομενη στην Γαλλια, παρα στην Ιταλια. Η ιταλικη μαρεγγα παρασκευαζεται εν θερμω, οπως και η ελβετικη. Εδω η ζαχαρη βραζεται με λιγο νερο, και οταν το σιροπι αρχιζει να καραμελλωνει, προστιθεται καυτο στα ηδη χτυπημενα ασπραδια.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

ΜΠΙΣΚΟΥΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ // BISCUIT ALLA PANNA

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
340 users have voted.
ΜΠΙΣΚΟΥΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣΈνα μπισκουί το οποίο διατηρείται υγρό και ζουμερό.

ΦΤΙΑΧΝΩ ΜΑΡΤΖΙΠΆΝ (ΑΜΥΔΑΛΟΠΑΣΤΑ) // MARZAPANE

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
932 users have voted.
ΦΤΙΑΧΝΩ ΜΑΡΤΖΙΠΆΝ (ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΑΣΤΑ)Η αμυγδαλόπαστα είναι γνωστή διεθνώς με το όνομα μαρτιζπάν.Υπάρχουν διάφορες εκδοχές γιά τη  προέλευση της λέξης μαρτζιπάν. Η πρώτη ισχυρίζεται ότι προέρχεται από την αραβική λέξη maw tabàn, που ήταν μονάδα μέτρησης όγκου, την οποία χρησιμοποιούσαν στην Κύπρο και στην Αρμενία.

ΤΟ ROYAL ICING ♦♦ LA GHIACCIA REALE

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
773 users have voted.
ΤΟ ROYAL ICINGΤο royal icing (ρόαγιαλ άϊσινγκ) είναι ένα απλό διακοσμητικό γλάσσο. Η ονομασία προέρχεται από το γεγονός πως όταν σταθεροποιείται μοιάζει με πάγο και πρωτοχρησιμοποιήθηκε από τον Menon στο βιβλίο του La cuisine bourgeois, όπου το αναφέρει ως "glace à la royale".

ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ, ΣΤΟΝ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΙΚΟ ♦♦ CREMA PASTICCERA AL CIOCCOLATO, PREPARATA AL MICROONDE

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
1192 users have voted.
ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ  ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ, ΣΤΟΝ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΙΚΟΠριν ασχοληθώ με το food blogging συχνά έφτιαχνα γλυκά με έτοιμες κρέμες, απο αυτές που είναι σε σκόνη και απλά τις ανακατεύεις με γάλα. Σήμερα απορώ γιατί δεν έφτιαχνα τις κρέμες μόνη μου με φρέσκα υλικά, αφού και δύσκολο δεν είναι, αλλά και η γεύση είναι παρασάγγας καλύτερη απο αυτή των έτοιμων. Το ...

ΠΑΣΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ♦♦ CREMA BASE AL CIOCCOLATO

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
720 users have voted.
ΠΑΣΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣΜια βασική παρασκευή της ζαχαροπλαστικής, σε συνταγή του Luca Montersino. Δεν περιέχει σοκολάτα ή γάλα, παρ' όλα αυτά έχει έντονο άρωμα σοκολάτας. Χρησιμοποιείται για να αρωματίσει κρέμες ή άλλες παρασκευές της ζαχαροπλαστικής.Η δεξτρόζη μπορεί να αντικατασταθεί με κρυσταλλική ζάχαρη.


Main menu 2

1 | by Dr. Radut