Jump to Navigation

Mont Blanc με κάστανα !

up
419 users have voted.

 Mont Blanc !το χιονισμένο βουνό, γλυκό της Πρώτης του Έτους !παραδοσιακά χειμωνιάτικο, γιορτινό γλυκό, που έχει κάποια σχετική ομοιότητα με την  Παύλοβα γιά το γλυκό αυτό χρειαζόμαστε :- λευκές μαρέγκες  (να μην είναι ξερές μέσα, αλλά κάπως μαστιχωτές...)τις αγοράζουμε έτοιμες από ένα ζαχαροπλαστείο ή ακόμα καλύτερα, τις φτιάχνουμε μόνοι μας- ζαχαρωμένα κάστανα (marrons glacés)και - κρέμα σαντιγύ χτυπάμε 1 ή 2 κουτάκια φυτική κρέμα (ανάλογα με την ποσότητα που θέλουμε να φτιάξουμε) με λίγη ζάχαρη άχνη και μερικές κουταλιές γάλα - εάν θέλουμε στο

Διάβασε τη συνταγή στο amateurdecuisine.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

"Γιαουρτλού Κεμπάπ" με γρήγορη σάλτσα πιπεριάς

(tantekiki.blogspot.gr)
up
47 users have voted.
Μια συνταγή του 19ου αιώνα με καταγωγή από την Προύσα της Τουρκίας που κι εδώ στην Ελλάδα την τιμάμε και την αγαπάμε πολύ.

Κοτόπουλο Τεριγιάκι με noodles και λαχανικά

(tantekiki.blogspot.gr)
up
57 users have voted.
Γενικά, δεν είμαι ιδιαίτερα οπαδός του Ασιατικού φαγητού που επιλέγω να το απολαμβάνω ελάχιστες φορές. Ωστόσο, φέτος το καλοκαίρι, δοκίμασα noodles teriyaki και,  η αλήθεια είναι ότι ενθουσιάστηκα! Teriyaki είναι μια τεχνική μαγειρέματος της Ιαπωνικής κουζίνας που το πουλερικό ή το ψάρι αλείφονται και ψήνονται με την γλυκιά και λιγότερο ή  περισσότερο πικάντικη σάλτσα τεριγιάκι.

Coquille de Noël (Το Κοχύλι των Χριστουγέννων)

(tantekiki.blogspot.gr)
up
1235 users have voted.
Σήμερα, θα σας συστήσω το "Coquille de Noël" ή αλλιώς το Χριστουγεννιάτικο κοχύλι ένα από τα αγαπημένα γαλλικά ζυμώματα. Είναι μια γαλλική παραδοσιακή συνταγή της Βόρειας Γαλλίας και του Βελγίου για ένα χριστουγεννιάτικο ψωμάκι-τσουρεκάκι τύπου brioche. Ωστόσο, το όνομα και η συνταγή του διαφέρουν ανάλογα με την περιοχή που το φτιάχνουν.

Νιόκι πατάτας με σάλτσα ντομάτας και Σύγλινο Μάνης

(tantekiki.blogspot.gr)
up
973 users have voted.
Ήθελα νιόκι! Όχι οποιαδήποτε νιόκι αλλά νιόκι πατάτας... εκείνα τα μικρά, λαχταριστά νιόκι που όταν πρωτοπήγα στην Ιταλία τα πέρασα για φασόλια! Οποία αθωότης αλλά και ασχετοσύνη!!!! Εν μέρει λογικό, λόγω ηλικίας! Αλλά με το που το δάγκωσα ήταν κάτι διαφορετικό και σίγουρα όχι φασόλι και μάλιστα με λευκή σάλτσα! Γιατί... λευκή σάλτσα είχε το πιάτο που είχα παραγγείλει.

Ουγγρικό γκούλας

(tantekiki.blogspot.gr)
up
1437 users have voted, including you.
Καλημέρα από την κατάψυξη της Θεσσαλονίκης! Πέρασε καιρός από την τελευταία ανάρτηση που ήταν γλυκιά. Μεσολάβησαν οι διακοπές και όλες οι "κραιπάλες" και η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι με το τέλος των διακοπών καλές θα ήταν κάποιες αναρτήσεις με πιάτα μειωμένων λιπαρών ΑΛΛΑ, αλλά ύστερα ήρθε η "Σοφία" και ανέτρεψε τα πάντα!


Main menu 2

1 | by Dr. Radut