Jump to Navigation

Χριστουγεννιάτικες μπάρες με αλμυρά crackers, καραμέλα και σοκολάτα

up
350 users have voted.
Μήνες τώρα, τριγυρνώντας στις διάφορες ξένες ιστοσελίδες έβλεπα αυτές τις σοκολατοκαραμελένιες μπάρες με βάση τα αλμυρά κρακεράκια και είχαν καρφωθεί στο μυαλό μου. Τα "Christmas cracks" έχουν πάρει το όνομά τους από τα crackers που αποτελούν τη βάση τους αλλά και από τον ήχο που κάνουν όταν τα σπας για να πάρεις ένα κομμάτι. Είναι μια παραδοσιακή Αμερικανική συνταγή για Χριστουγεννιάτικη λιχουδιά που την προσφέρουν και ως δωράκι φαγώσιμο τούτες τις μέρες.  Γενικά, τέτοιες "λιχουδιές" δεν τις καταναλώνουμε και γι αυτό δεν τις φτιάχνουμε σχεδόν ποτέ.
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

Σοκολατένιες φέτες με 3 υλικά , στο air fryer

(tantekiki.blogspot.gr)
up
19 users have voted.
Οι φέτες του καλοκαιριού μόνον με 3 υλικά και ψημένες! Και, βέβαια, δεν θα μπορούσα να τις πω αυγόφετες γιατί δεν είναι αυγόφετες. Είναι, απλά, γαλακτόφετες. Ελαφρές, εύκολες και πεντανόστιμες, δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις αντίστοιχες και παραδοσιακές, αυτές που, κάθε γιαγιά, ετοίμαζε με αυγό. Ιδανικές για πρωινό ή κολατσιό, παρέα με ένα ποτήρι γάλα ή με καφέ.

Παγωμένη κρέμα/σορμπέ μάνγκο με 3+1 υλικά

(tantekiki.blogspot.gr)
up
141 users have voted, including you.
Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Παγωμένη κρέμα την λέω εγώ αλλά, εσύ μπορείς να την πεις και σορμπέ αν πολτοποιήσεις γρήγορα τους κατακίτρινους παγωμένους κύβους από το απίστευτα δροσιστικό μάνγκο. Κι αν προσθέσεις λίγη μαρμελάδα κόκκινων φρούτων (χωρίς ζάχαρη) και μερικά μύρτιλλα έχεις φτιάξει μια υπέροχη, φρουτένια νοστιμιά.

Πρωτεϊνικό παγωτό biscoff με 4 υλικά

(tantekiki.blogspot.gr)
up
286 users have voted.
Τα πρωτεϊνικά γεύματα και γλυκά κάνουν πια παντού την εμφάνισή τους. Δεν υπάρχει social media που να μην έχεις δει κάποιον ή κάποια να φτιάχνει κάτι με έξτρα πρωτεϊνη.

Μαρμελάδα βερίκοκο με αμπαρόριζα και μοσχολέμονο

(tantekiki.blogspot.gr)
up
151 users have voted.
Μια μαρμελάδα στο χρώμα του καλοκαιρινού ήλιου με  ντελικάτο  άρωμα και γλύκα. Με άλλα λόγια, ένα βάζο γεμάτο καλοκαίρι. Από τη μια τα ολόγλυκα, αρωματικά βερίκοκα κι από την άλλη η αρμπαρόριζα που της χαρίζει έξτρα άρωμα και μου θυμίζει τις μαρμελάδες της γιαγιάς.

Σιμιγδαλόκρεμα - healthy bowl

(tantekiki.blogspot.gr)
up
351 users have voted.
Ιδανική για πρωινό, για κολατσιό ή για ένα ελαφρύ και θρεπτικό γλυκάκι, η σιμιγδαλόκρεμα που όταν ήμουν μικρή μας έφτιαχνε η γιαγιά σε χρόνο-ρεκόρ μετατρέπεται τώρα σε ένα πεντανόστιμο energy bowl όπως το έλεγαν και στο χωριό μου.Νόστιμη και με πολλές παραλλαγές για να μπορείς να τη φέρεις στα μέτρα σου, έρχεται να συμπληρώσει την γκάμα των πρωινών που είναι απλά, θρεπτικά και εύκολα στην παρασκευ


Main menu 2

1 | by Dr. Radut