Jump to Navigation

Φασόλια μπαρμπούνια με άρωμα βασιλικού - Cranberry beans scented with basil

up
631 users have voted.
Τώρα που ο καιρός χειμωνιάζει, δεν έχω τίποτα καλύτερο από ένα πιάτο όσπρια! Θρεπτικά, υγιεινά και πολύ χορταστικά! Και φυσικά φτηνά! Στον καιρό της κρίσης όλα τα μετράμε, σωστά; Σήμερα μαγειρεύουμε μπαρμπούνια με λαχανικά και ρύζι, αρωματισμένα με βασιλικό! Η προσθήκη του ρυζιού δεν είναι τυχαία. Όταν μαγειρεύω όσπρια, πάντα προσθέτω ρύζι προκειμένου να πάρω πρωτεΐνη ισάξια με αυτή του κρέατος. Είναι ένα από τα μυστικά των χορτοφάγων για ισορροπημένη διατροφή! Σας φιλώ γλυκά! Υλικά: 250 γρ. φασολάκια μπαρμπούνια 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 καρότο, σε ροδέλες 1 κολοκύθι, σε στικς
Διάβασε τη συνταγή στο nostimia.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

Χειμωνιάτικο μπριάμ με πορτοκαλένιο άρωμα φινόκιο- Orange scented baked veggies

(nostimia.blogspot.gr)
up
786 users have voted, including you.
Ο χειμώνας μας έχει φερθεί καλά φέτος. Ευτυχώς εδώ στο νησί ο καιρός είναι ήπιος και οι παρατεταμένες περίοδοι αδιάκοπης βροχόπτωσης είναι ανάμνηση του παρελθόντος... Σήμερα μαγειρεύουμε ένα απλό και πεντανόστιμο φαγάκι που θα μπορούσα να το βαφτίσω χειμωνιάτικο μπριάμ. Όλα τα λεφτά σε αυτό το πιάτο είναι το άρωμα του πορτοκαλιού και η εκπληκτική γεύση του φινόκιο.

Ρεβίθια με μελιτζάνες στον φούρνο- Baked eggplant chickpeas

(nostimia.blogspot.gr)
up
921 users have voted.
Πριν λίγες μέρες η φίλη και συνάδελφος Κωνσταντίνα, κουμπάρα της κουμπάρας μου, μου πρότεινε αυτή την συνταγή, έχει λέει καταγωγή από την Ήπειρο και της την έχει δώσει η πεθερά της.

Απίστευτο vegan cheesecake μπανάνας - Raw vegan banana cheesecake

(nostimia.blogspot.gr)
up
1192 users have voted.
Αγαπημένοι μας φίλοι, σας ευχόμαστε από καρδιάς Καλή Χρονιά! Μακάρι το 2014 να σας πραγματοποιήσει κάθε σας επιθυμία.Σήμερα κερνάμε γλυκάκι για να μας πάει γλυκά η χρονιά. Αν αγαπάτε την μπανάνα, αυτό το γλυκό είναι για σας! Ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά είναι το Banoffee. Όμως σπάνια το φτιάχνω, γιατί είναι φορτωμένο με πολλές θερμίδες.

Νηστίσιμο κέικ μπανάνας με χουρμάδες, σταφίδες κ καρύδια-Vegan banana bread with dates, raisins and walnuts

(nostimia.blogspot.gr)
up
1018 users have voted.
Κάτι έχω πάθει με τα κέικ τελευταία...Νομίζω ότι είναι ιδανικό γλυκό για να συνοδεύει τον χειμωνιάτικο καφέ μας και από τη στιγμή που φτιάχνεται με αγνά υλικά και είναι υγιεινό, μπορούμε να το απολαμβάνουμε σε καθημερινή βάση. Σήμερα φτιάχνουμε κέικ μπανάνας χωρίς αυγά και βούτυρο, με ελάχιστη ζάχαρη, με ξερά φρούτα και καρυδάκια. Ένα νόστιμο και χορταστικό σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας.

Σαλάτα με μωβ λάχανο και λεμονοσκορδάτη σάλτσα ταχινιού-Red cabbage salad with lemony garlicky tahini sauce

(nostimia.blogspot.gr)
up
673 users have voted.
Αν υπάρχει ένας μαγειρικός τομέας που έχω εντρυφήσει στη ζωή μου, αυτός είναι οι σαλάτες. Πραγματικά δεν μπορώ να υπολογίσω πόσες διαφορετικές σαλάτες έχω φτιάξει όλα αυτά τα χρόνια...Συνειδητοποίησα λοιπόν ότι έχω πολύ καιρό να ανεβάσω σαλατίτσα. Η τελευταία ήταν αυτή η υπέροχη σαλάτα με ρόκα-σταφύλια-φινόκιο που ήταν και το "σουξέ" του καλοκαιριού.


Main menu 2

1 | by Dr. Radut