Jump to Navigation

ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ // ZUPPA DI FAGIOLI CON PORRI E PAPRICA

up
599 users have voted.
ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΜακεδονίτικη φασολάδα με πράσα, μπόλικη πάπρικα και μπούκοβο! Μία παραδοσιακή συνταγή από την περιοχή της Καστοριάς, που ξεφεύγει λίγο από την κλασσική φασολάδα. Ιδανική πρόταση comfort food, τώρα που άρχισε και πέφτει η θερμοκρασία και ψάχνουμε φαγάκια χουχουλιάρικα! Δόση : για 6 άτομαΒαθμός δυσκολίας συνταγής : εύκοληΥλικά : 500 gr μεγαλόσπερμα φασόλια Καστοριάς,                3 πιπεριές Φλωρίνης,                2 μεγάλα πράσα,                1/2 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο,                1 γεμάτο κ.γ.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

ΜΠΑΤΖΙΝΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ // TORTA DI ZUCCHINE E FORMAGGIO FETA (BAZI'NA)

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
309 users have voted.
 ΜΠΑΤΖΙΝΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑΤην μπατζίνα, την έχουμε ξαναφτιάξει - πολλάκις!! - στην πιό απλή της μορφή (δες συνταγή εδώ), όμως τώρα που βγήκαν ωραία, ντόπια κολοκυθάκια είπαμε να την δοκιμάσουμε και στην δεύτερη πιό δημοφιλή παραλλαγή της! Tip!

ΜΠΑΜΙΕΣ ΛΑΔΕΡΕΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ // GOMBI IN UMIDO AL FORNO

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
1173 users have voted.
ΜΠΑΜΙΕΣ ΛΑΔΕΡΕΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟΜπάμιες! άλλοι τις αγαπάνε, άλλοι δεν θέλουν ούτε να τις ακούσουν! Έμενα προσωπικά μου αρέσουν, αλλά δεν φτιάχνω και τόσο συχνά, γιατί κανένας άλλος στην οικογένεια δεν μοιράζεται τον ενθουσιασμό μου γι΄αυτές! Η γιαγιά μου μαγείρευε τις μπάμιες πάντα λαδερές και στην κατσαρόλα.

ΣΟΥΒΛΑΚΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΖΥΜΙ // PANE PITA AL LIEVITO MADRE

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
495 users have voted.
ΣΟΥΒΛΑΚΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΖΥΜΙΑφράτες πιτούλες για σουβλάκι και όχι μόνον! Με το φυσικό προζύμι μπορούν να διατηρηθούν 2-3 ημέρες και το μόνο που θέλουν είναι λίγο ζέσταμα ... Δόση : 10 πίτεςΒαθμός δυσκολίας συνταγής : μέτρια δύσκοληΥλικά : 150 gr φυσικό προζύμι αναζωογονημένο,                200 gr αλεύρι Π,                200 gr αλεύρι από σκληρό σιτάρι (κίτρινο),                50 gr αλεύρι δυ

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΦΡΙΚΑΣΕ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ // FRICASSEA DI CAPRETTO CON SPINACI

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
1215 users have voted.
ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΦΡΙΚΑΣΕ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ  Κατσικάκι ή αρνάκι φρικασέ, από τα φαγάκια που συνηθίζουμε να φτιάχνουμε μετά το Πάσχα, πολλές φορές αξιοποιώντας και το κρέας που περίσσεψε από το πασχαλινό τραπέζι. Θα ομολογήσω ότι το φρικασέ δεν είναι ένα από τα φαγητά που αγαπώ, αλλά το φτιάχνω γιατί αρέσει σε άλλους στην οικογένεια.

ΦΑΣΟΛΙΑ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΚΑΒΟΥΡΜΑ // FAGIOLI GIGANTI IN UMIDO CON KAVURM'A

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
1247 users have voted.
ΦΑΣΟΛΙΑ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΚΑΒΟΥΡΜΑΠλησιάζοντας στο τέλος του χειμώνα, δοκιμάσαμε μία φασολάδα με σπιτικό καβουρμά. Με την θαλπωρή που προσφέρει ένα ζεστό πιάτο σούπα αντιμετωπίσαμε τα καπρίτσια του Μάρτη, που μας επιφύλαξε αρκετές κρύες ημέρες ...


Main menu 2

1 | by Dr. Radut