Jump to Navigation

ΤΟ ΤΡΑΪΦΛ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ // IL TRIFLE DI RICILO

up
485 users have voted.
ΤΟ ΤΡΑΪΦΛ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣΌταν φτιάχνω διάφορα πολύπλοκα γλυκά, όπως τούρτες, συχνά περισσεύουν διάφορα παρασκευάσματα ή και υλικά. Καθώς όμως δεν μου αρέσει να πετάω φαγητό, ψάχνω πάντα τρόπους για να τα αξιοποιήσω!Ένας πολύ εύκολος τρόπος να αξιοποιηθούν τα περισσεύματα από την παρασκευή μιας τούρτας είναι το trifle, γλυκάκι αγγλικής προέλευσης, όπου εναλλάσσονται διάφορα υλικά με διαφορετικές υφές, μέσα σε ένα μπολάκι ή καλύτερα σε ένα ποτήρι, ώστε να φαίνονται και οι διαφορετικές στρώσεις ... Η λέξη στα αγγλικά σημαίνει μικροπράμα, μπιχλιμπίδι, αντικείμενο χωρίς ιδιαίτερη αξία.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

ΧΟΥΡΜΑΔΟΤΟΥΡΤΑ // TORTA AI DATTERI

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
748 users have voted.
ΧΟΥΡΜΑΔΟΤΟΥΡΤΑ Χουρμαδότουρτα, ένα γλυκάκι που οι παλαιότερες νοικοκυρές σίγουρα θα γνωρίζουν, αφού ήταν στην μόδα την δεκαετία του '80. Οι θεσσαλονικείς που τριγυρνούσαν στο κέντρο ίσως να θυμούνται την χουρμαδότουρτα στον Μανδραγόρα από τα χέρια της Μάγδας ..Η συνταγή απλή, ένα μπισκότο ντακουάζ (τι είναι αυτό?

ΜΠΙΑΝΚΟΜΑΝΤΖΆΡΕ, ΔΡΟΣΙΣΤΙΚΟ ΖΕΛΕ ΜΕ ΓΑΛΑ // BIANCOMANGIARE

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
2037 users have voted.
ΜΠΙΑΝΚΟΜΑΝΤΖΆΡΕ, ΔΡΟΣΙΣΤΙΚΟ ΖΕΛΕ ΜΕ ΓΑΛΑΤο μπιανκομαντζάρε (biancomangiare) είναι ένα κλασσικό ιταλικό κρεμώδες γλυκάκι, απο αυτά που ονομάζουν "γλυκό του κουταλιού", αναγνωρισμένο ως "παραδοσιακό ιταλικό αγροτοδιατροφικό προϊον"(Prodotto agroalimentare tradizionale - PAT) ιδιαίτερα δημοφιλές στην Σικελία και την Σαρδηνία.

ΔΡΟΣΕΡΟ ΖΕΛΕ ΚΑΦΕ // GELO DI CAFFÈ

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
891 users have voted.
ΔΡΟΣΕΡΟ ΖΕΛΕ ΚΑΦΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΙΚΕΛΙΑΔεν είναι η πρώτη φορά που θα μιλήσουμε στο Laboratorio για τα δροσερά ζελέ της σιτσιλιάνικης παραδοσιακής κουζίνας! Γλυκάκια που γίνονται γρήγορα, εύκολα και πολύ οικονομικά, και αποτελούν ένα εξαιρετικό επιδόρπιο για τα καλοκαιρινά μας τραπέζια!

ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΜΕ ΡΥΖΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΙΕΝΑ για τους QUANTI MODI DI FARE E RIFARE // BUDINONE SENESE per i QUANTI MODI DI FARE E RIFARE

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
538 users have voted.
ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΜΕ ΡΥΖΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΙΕΝΑγια τους QUANTI MODI DI FARE E RIFAREΤο μηνιαίο ραντεβού με την ομάδα των Quanti Modi di Fare e Rifare, σήμερα θα μας ταξιδέψει στην πανέμορφη και αγαπημένη Σιένα.Ομολογώ ότι δεν ήξερα πως έπρεπε να μεταφράσω το budinone senese ή torta di riso senese; τελικά επέλεξα να το βαφτίσω πουτίγκα, επηρεασμένη από ιταλικό budino, που χαρακτηρίζεται ως ένα επιδόρπιο με βάση το

ΤΣΙΖΚΕΪΚ ΜΟΚΑ ΜΕ ΑΜΑΡΕΤΙ // CHEESECAKE AL CAFFE' E AMARETTI

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
811 users have voted.
ΤΣΙΖΚΕΪΚ ΜΟΚΑ ΜΕ ΑΜΑΡΕΤΙΑυτό το τσιζκέϊκ, συγκεντρώνει όλες τις προϋποθέσεις που πρέπει να έχει ένα καλοκαιρινό γλυκό : δεν χρειάζεται ψήσιμο, είναι εύκολο, είναι γρήγορο, είναι δροσερό και είναι πεντανόστιμο! Προλαβαίνετε να το ετοιμάσετε γιά το αυριανό γιορτινό τραπέζι του Δεκαπενταύγουστου!Η συνταγή είναι από εδώ με μερικές μικρές τροποποιήσεις.


Main menu 2

1 | by Dr. Radut