Jump to Navigation

ΜΠΙΑΝΚΟΜΑΝΤΖΆΡΕ, ΔΡΟΣΙΣΤΙΚΟ ΖΕΛΕ ΜΕ ΓΑΛΑ // BIANCOMANGIARE

up
1986 users have voted.
ΜΠΙΑΝΚΟΜΑΝΤΖΆΡΕ, ΔΡΟΣΙΣΤΙΚΟ ΖΕΛΕ ΜΕ ΓΑΛΑΤο μπιανκομαντζάρε (biancomangiare) είναι ένα κλασσικό ιταλικό κρεμώδες γλυκάκι, απο αυτά που ονομάζουν "γλυκό του κουταλιού", αναγνωρισμένο ως "παραδοσιακό ιταλικό αγροτοδιατροφικό προϊον"(Prodotto agroalimentare tradizionale - PAT) ιδιαίτερα δημοφιλές στην Σικελία και την Σαρδηνία. Η ονομασία του σημαίνει "λευκό φαγώσιμο" και φυσικά προέρχεται από το λευκό χρώμα του βασικού συστατικού του, που είναι το γάλα ή το γάλα από αμύγδαλα. Εκτός από την Ιταλία το συναντάμε επίσης στην Γαλλία (ως blanc manger), στην Καταλονία (menjar blanc).
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

ΧΟΥΡΜΑΔΟΤΟΥΡΤΑ // TORTA AI DATTERI

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
722 users have voted.
ΧΟΥΡΜΑΔΟΤΟΥΡΤΑ Χουρμαδότουρτα, ένα γλυκάκι που οι παλαιότερες νοικοκυρές σίγουρα θα γνωρίζουν, αφού ήταν στην μόδα την δεκαετία του '80. Οι θεσσαλονικείς που τριγυρνούσαν στο κέντρο ίσως να θυμούνται την χουρμαδότουρτα στον Μανδραγόρα από τα χέρια της Μάγδας ..Η συνταγή απλή, ένα μπισκότο ντακουάζ (τι είναι αυτό?

ΔΡΟΣΕΡΟ ΖΕΛΕ ΚΑΦΕ // GELO DI CAFFÈ

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
866 users have voted.
ΔΡΟΣΕΡΟ ΖΕΛΕ ΚΑΦΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΙΚΕΛΙΑΔεν είναι η πρώτη φορά που θα μιλήσουμε στο Laboratorio για τα δροσερά ζελέ της σιτσιλιάνικης παραδοσιακής κουζίνας! Γλυκάκια που γίνονται γρήγορα, εύκολα και πολύ οικονομικά, και αποτελούν ένα εξαιρετικό επιδόρπιο για τα καλοκαιρινά μας τραπέζια!

ΤΟ ΤΡΑΪΦΛ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ // IL TRIFLE DI RICILO

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
472 users have voted.
ΤΟ ΤΡΑΪΦΛ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣΌταν φτιάχνω διάφορα πολύπλοκα γλυκά, όπως τούρτες, συχνά περισσεύουν διάφορα παρασκευάσματα ή και υλικά.

ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΜΕ ΡΥΖΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΙΕΝΑ για τους QUANTI MODI DI FARE E RIFARE // BUDINONE SENESE per i QUANTI MODI DI FARE E RIFARE

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
529 users have voted.
ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΜΕ ΡΥΖΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΙΕΝΑγια τους QUANTI MODI DI FARE E RIFAREΤο μηνιαίο ραντεβού με την ομάδα των Quanti Modi di Fare e Rifare, σήμερα θα μας ταξιδέψει στην πανέμορφη και αγαπημένη Σιένα.Ομολογώ ότι δεν ήξερα πως έπρεπε να μεταφράσω το budinone senese ή torta di riso senese; τελικά επέλεξα να το βαφτίσω πουτίγκα, επηρεασμένη από ιταλικό budino, που χαρακτηρίζεται ως ένα επιδόρπιο με βάση το

ΤΣΙΖΚΕΪΚ ΜΟΚΑ ΜΕ ΑΜΑΡΕΤΙ // CHEESECAKE AL CAFFE' E AMARETTI

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
802 users have voted.
ΤΣΙΖΚΕΪΚ ΜΟΚΑ ΜΕ ΑΜΑΡΕΤΙΑυτό το τσιζκέϊκ, συγκεντρώνει όλες τις προϋποθέσεις που πρέπει να έχει ένα καλοκαιρινό γλυκό : δεν χρειάζεται ψήσιμο, είναι εύκολο, είναι γρήγορο, είναι δροσερό και είναι πεντανόστιμο! Προλαβαίνετε να το ετοιμάσετε γιά το αυριανό γιορτινό τραπέζι του Δεκαπενταύγουστου!Η συνταγή είναι από εδώ με μερικές μικρές τροποποιήσεις.


Main menu 2

1 | by Dr. Radut