Jump to Navigation

ΣΑΛΑΤΑ ΚΑΠΡΕΖΕ : ΠΙΟ ΙΤΑΛΙΚΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ! ** INSALATA CAPRESE

up
195 users have voted.

ΣΑΛΑΤΑ ΚΑΠΡΕΖΕ : ΠΙΟ ΙΤΑΛΙΚΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!Η σαλατα καπρέζε, μας ερχεται απο την ναπολιτανικη κουζινα, και συγκεκριμενα, οπως υποδηλωνει και το ονομα της, απο το υπεροχο Καπρι. Το Καπρι βρισκεται απεναντι απο την Ναπολη και ειναι μια σταλια νησακι; αυτο το αμελητεο νησακι λοιπον, που πηρε το ονομα του απο τους καπρους (αγριογουρουνα) ή κατ'αλλους απο τις κατσικες (capraeae στα λατινικα) που αφθονουσαν κατα την αρχαιοτητα, εμελλε να γινει ενα απο τα πιο κοσμοπολιτικα θερετρα της Ιταλιας και να μαγευει τον κοσμο με τις ομορφιες του! Αλλα ας γυρισουμε στο πιατο μας!

Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΕΒΥΘΙΑ ΚΑΙ ΟΜΕΛΕΤΑ για τους QUANTI MODI DI FARE E RIFARE // INSALATA DI CECI E UOVA STRAPAZZATE per i QUANTI MODI DI FARE E RIFARE

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
484 users have voted.
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΕΒΥΘΙΑ ΚΑΙ ΟΜΕΛΕΤΑγια τους QUANTI MODI DI FARE E RIFAREΔεύτερη Κυριακή του Φλεβάρη και ανανεώνουμε το μηνιαίο ραντεβού μας με την διαδικτυακή ομάδα των Quanti Modi di Fare e Rifare. Οπως είπαμε και στην προηγούμενη σχετική ανάρτηση, φέτος θα δοκιμάσουμε συνταγές από την Ιαπωνία και την Νορβηγία.

ΛΑ ΡΙΜΠΟΛΊΤΑ, Η ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ ΣΟΥΠΑ ΤΗΣ ΤΟΣΚΑΝΗΣ // LA RIBOLLITA TOSCANA

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
118 users have voted.
ΛΑ ΡΙΜΠΟΛΊΤΑ,Η ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ ΣΟΥΠΑ ΤΗΣ ΤΟΣΚΑΝΗΣΗ ριμπολίτα (ribollita) είναι ένα από τα πιό χαρακτηριστικά πιάτα της καλής, φτωχικής, παραδοσιακής χωριάτικης κουζίνας της Τοσκάνης.

DAHL : ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΦΑΚΕΣ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΝΔΙΑ // DAHL INDIANO (LENTICCHIE SPEZIATE)

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
736 users have voted.
DAHL : ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΦΑΚΕΣ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΝΔΙΑΟι φακές είναι ένα όσπριο πλούσιο σε πρωτεϊνη, δεν περιέχουν λιπαρά, είναι νόστιμες και επιπλέον μαγειρεύονται εύκολα και γρήγορα, ενώ είναι και ιδιαίτερα οικονομικές. Νταλ (dahl) στην ινδική γλώσσα σημαίνει φακές, αλλά είναι και η ονομασία ενός από τα πιό αγαπημένα πιάτα  της ινδικής κουζίνας.

ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΑΛΑ ΣΙΤΣΙΛΙΑΝΑ // ZUCCA IN AGRODOLCE ALLA SICILIANA

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
719 users have voted.
ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΑΛΑ ΣΙΤΣΙΛΙΑΝΑΗ εποχή της μεγάλης κίτρινης ή πορτοκαλιάς κολοκύθας είναι τώρα το φθινόπωρο! Οι κολοκύθες, που ανατράφηκαν με τον καυτό ήλιο του καλοκαιριού, επιτέλους μεγάλωσαν και είναι έτοιμες για συγκομιδή.  Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που την έχουν συμπεριλάβει και στα must του Halloween, μαζί με τις μάγισσες, τα σκουπόξυλα και όλα τα horror συμπαρομαρτούντα...

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΑΛΑ ΠΡΟΒΕΝΣΑΛ ♦♦ FUNGHI RIPIENI ALLA PROVENZALE

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
483 users have voted.
ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΑΛΑ ΠΡΟΒΕΝΣΑΛΑπό καιρό ήθελα να φτιάξω μανιτάρια στον φούρνο, αλλά όχι τα συνηθισμένα με τα τυριά κλπ, τα οποία μου φαίνονται λίγο βαριά και τελικά κάπου χάνεται και η γεύση του μανιταριού.


Main menu 2

1 | by Dr. Radut