Jump to Navigation

Μοσχάρι Μπουρδέτο παραδοσιακή συνταγή

up
224 users have voted.
Το Μπουρδέτο είναι παραδοσιακή συνταγή που συνηθίζουν στη Ζάκυνθο. Είναι ένα ελαφρύ, και πολύ γευστικότατο φαγητό. Έχω πολλά χρόνια να πάω στην όμορφη Ζάκυνθο, αλλά έχω καλές αναμνήσεις από τις γεύσεις της. Τα υλικά μας: 1 κιλό μοσχάρι μαλακό σε  κομμάτια μικρά  (βλέπε: Τι κομμάτι Μοσχαρίσιου κρέατος να διαλέξουμε στο χασάπη) 1 κούπα λάδι 4 πράσα ψιλοκομμένα 1/2 κούπα σέλινο ψιλοκομμένο 1/2 κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο 1 καρότο τριμμένο 3 ώριμες φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι Πως μαγειρεύουμε το φαγητό μας:
Διάβασε τη συνταγή στο syntagesmamas.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

ΣΥΚΩΤΙ ΑΛΑ ΤΖΕΝΟΒΕΖΕ // FEGATO ALLA GENOVESE (FEGATO ALL' AGGIADDA)

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
180 users have voted.
 ΣΥΚΩΤΙ ΑΛΑ ΤΖΕΝΟΒΕΖΕΣυκώτι αλά τζενοβέζε ή αλλιώς η σκορδάτη παραλλαγή της πιό δημοφιλούς συνταγής, του συκωτιού αλά βενετσιάνα! Οπως φανερώνει και το όνομα της, η συνταγή προέρχεται από την περιοχή της Liguria, όπου είναι γνωστή και με την ονομασία fegato all' aggiadda, δηλαδή συκώτι με αλιάδα (σκορδαλιά) ένα τυπικό πέστο της περιοχής, φτιαγμένο με ψωμί και σκόρδο. Εξ ΄ίσου συναρπαστικά νόστιμη

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΡΟΓΚΑΝΟΦ // MANZO ALLA STROGANOFF

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
476 users have voted.
ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΡΟΓΚΑΝΟΦΜοσχαράκι φιλέτο αλά Στρογκανόφ, παγκοσμίως γνωστό και πολύ αγαπημένο πιάτο της ρώσικης κουζίνας.Ποιος ήταν όμως αυτός ο Στρογανόφ, που προς τιμήν του δόθηκε το όνομα του σε αυτήν την νόστιμη συνταγή?

Χοιρινές μπριζόλες με μανιτάρια

(syntagesmamas.blogspot.gr)
up
448 users have voted.
Οι χοιρινές μπριζόλες δεν είναι μόνο για τα κάρβουνα!!!!Έμαθα τη συνταγή από τη φίλη μου την Αρίστη γι αυτό της την αφιερώνω. Είναι ένα εύκολο φαγητό και είμαι σίγουρη ότι θα αρέσει σε όλους!!! Τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το θυμάρι δίνουν μια ιδιαίτερη γεύση στις μπριζόλες μας.Προσοχή.

ΤΣΙΛΙ ΚΟΝ ΚΑΡΝΕ (CHILI CON CARNE) ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΞΑΣ // TEXAS CHILI CON CARNE

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
460 users have voted.
ΤΣΙΛΙ ΚΟΝ ΚΑΡΝΕ (CHILI CON CARNE) ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΞΑΣΤσίλι κον κάρνε σε παραλλαγή Tex Mex. Η πιο συνηθισμένη εκδοχή του τσίλι κον κάρνε στην Ελλάδα τουλάχιστον, είναι με κιμά κρέατος, σάλτσα ντομάτας και φασόλια, όπως την έχουμε δει εδώ.

Σούπα με κοτόπουλο και μοσχάρι

(sidagi.gr)
up
2056 users have voted.
Υλικά:  500 γραμμάρια μοσχαρίσιο κρέας (ποντίκι)½ κιλό στήθος από μοσχάρι γάλακτος1 κοτόπουλο1 πράσο3 καρότα1 μεγάλο κρεμμύδι καθαρισμένο1 γαρύφαλλο καρφωμένο πάνω στο κρεμμύδι2 μικρά φύλλα δάφνηςσέλινομαϊντανό2-3 κόκους μπαχάρι4-5 κόκους πιπέρι1 κουταλιά της σούπας αλάτι   Ανάμεικτα κρεατικά σε μια σούπα... Απαιτούμενος χρόνος: 


Main menu 2

1 | by Dr. Radut