Τα προϊόντα χωρίς γλουτένη γίνονται όλο και περισσότερο δημοφιλή για διάφορους λόγους και εξαιτίας διάφορων ερευνών οι οποίες ενοχοποιούν την γλουτένη για διάφορα άσχημα που συμβαίνουν στον οργανισμό μας.
Πόσοι είναι αυτοί που δεν αγαπούν το τιραμισού; Ένα γλυκό που μπορεί να γίνει σε διάφορες εκδοχές, από το κλασσικό ιταλικό και αυθεντικό μέχρι το πιο απλό και, ανάλογα με τα υλικά πιο οικονομικό, αλλά ωστόσο ποτέ δεν χάνει την απίστευτη νοστιμιά του.Για σήμερα, θα σου προτείνω μια απλή, χωρίς αυγά, με τυρί κρέμα αντί μασκαρπόνε αλλά λίγο διαφορετική.
Γνωστά, παραδοσιακά, νηστίσιμα και κυρίως θεϊκά νόστιμα! Αυτά είναι τα σημερινά κουλουράκια που, αν και νηστίσιμα, δεν είναι μόνον για τις περιόδους των νηστειών. Ταιριάζουν απίστευτα με καφέ, γάλα αλλά και τσάι και είναι ιδανικά για μικρούς και μεγάλους.Για να είμαι ειλικρινής, δεν ανήκω σ' αυτούς που καταναλώνουν κουλουράκια και μπισκότα.
Όπως κάθε χρόνο σε περιόδους νηστείας οι συνταγές που βρίσκεις εδώ είναι μικτές δηλαδή νηστίσιμες αλλά και μη νηστίσιμες. Για τη σημερινή ανάρτηση σκεφτόμουν, λοιπόν, να ανεβάσω μια μη νηστίσιμη συνταγή αλλά όταν τυχαία "έπεσα πάνω" στη συγκεκριμένη... εντυπωσιάστηκα.
Αυτή είναι η αγαπημένη μου εβδομάδα! Κι αν με ρωτήσεις γιατί θα σου απαντήσω γιατί είναι η εβδομάδα της Τυρινής που έχουν την τιμητική τους τα γαλακτοκομικά προϊόντα που τόσο αγαπώ! Έτσι σήμερα θα την τιμήσω με μια διαφορετική συνταγή...
Η συννεφιά σήμερα κι ο ελαφρός αέρας θυμίζει μάλλον χειμώνα παρά το τέλος του. Ωστόσο, οι ανθισμένες αμυγδαλιές που ξεπετάγονται εδώ κι εκεί όταν το βλέμμα ταξιδεύει από το παράθυρο θυμίζουν ότι έρχεται η άνοιξη όπου νάναι.