Jump to Navigation

Αλμυρό... γαλακτομπούρεκο, το μοναδικό

up
359 users have voted.
Γαλακτομπούρεκο το αγαπημένο! Μπουρέκ δηλαδή φύλλο στη γλώσσα της γείτονος χώρας επειδή έχει το φίνο και λεπτό φύλλο και γάλα από την πλούσια, σιμιγδαλένια, υπόλευκη κρέμα του. Το γαλακομπούρεκο έχει άπειρους οπαδούς στη χώρα μας και πώς να μην έχει άλλωστε!Πώς όμως ένα γαλακτομπούρεκο που το γνωρίζουμε γλυκό μπορεί να ...πάρει τη μορφή μιας αλμυρής πιτολιχουδιάς που θα μας ξετρελλάνει; Κι όμως μπορεί! Γυρνώντας μια μια τις σελίδες το βλέμμα μου χάιδεψε πρώτα τη φωτογραφία και μετά τον τίτλο! Στάθηκα απορημένη! Δύο λέξεις γεμάτες αντίφαση... αλμυρό γαλακτομπούρεκο!
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

Μελιτζάνες με πατάτες κοκκινιστές, σαγανάκι

(tantekiki.blogspot.gr)
up
169 users have voted.
Καλοκαίρι και μελιτζάνες με σάλτσα για μένα πάνε χέρι χέρι... δεν συμφωνείς κι εσύ; Αυτή τη φορά όμως πήραν μαζί τους και λίγες πατάτες... έτσι, για ποικιλία! Κι επειδή είναι καλοκαίρι όλα τα πεντανόστιμα φαγητά με τα καλοκαιρινά προϊόντα που υπάρχουν σε αφθονία στη χώρα μας που τα μαγείρευαν και οι μαμάδες αλλά και οι γιαγιάδες μας και δίνουν νοστιμιά στη ζωή μας είναι και απαραίτητα.

Σαγανάκι τόνου με κάρυ

(tantekiki.blogspot.gr)
up
54 users have voted.
Αγαπάς κι εσύ τον τόνο; Αν ναι, αυτή είναι η συνταγή σου. Σήμερα, θα σου δείξω ένα μεζέ της τελευταίας στιγμής, που θα τον αγαπήσεις από την πρώτη μπουκιά. Είναι ένας μεζές που συνοδεύεται από λίγο ψωμί και μια μπύρα ή ένα ούζο αλλά ωστόσο...

Σπετζοφάι, ο υπέροχος πηλιορείτικος μεζές

(tantekiki.blogspot.gr)
up
81 users have voted.
Πήλιο γνωστό και ως το βουνό των Κενταύρων μια και εκεί κατοικούσαν οι Κένταυροι, που ήταν μισοί άνθρωποι και μισοί άλογα, σύμφωνα με την μυθολογία. 'Ενα βουνό γεμάτο θρύλους, θησαυρούς της φύσης αλλά και της γεύσης. Την πρώτη φορά που επισκέφθηκα το υπέροχο αυτό μέρος δοκίμασα την παραδοσιακή φασολάδα τους, το σπετζοφάι και το εξαίσιο γαλοτύρι.

Χοιρινή τηγανιά με πράσο και ξερά φρούτα

(tantekiki.blogspot.gr)
up
96 users have voted.
Η χοιρινή τηγανιά ανήκει στα ελληνικά έθιμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Η αυθεντική τηγανιά αποτελείται από χοιρινό λαιμό (συνήθως), περιέχει πάντα και λίγο λίπος και στην παραδοσιακή της ή πιο σύγχρονη μορφή με την προσθήκη διαφόρων υλικών είναι ένας θεσπέσιος μεζές για κρασί.

Τηγανιά λαχανικών με κουρκουμά... ο καλύτερος μπυρομεζές

(tantekiki.blogspot.gr)
up
888 users have voted.
Αποκαλόκαιρο! Φτάσαμε στο τέλος του Αυγούστου κι από κει με ένα βήμα περάσαμε την πύλη του φθινοπώρου με όλα όσα σημαίνει αυτό! Αρχές Σεπτεμβρίου πια!


Main menu 2

1 | by Dr. Radut