Αγαπάς κι εσύ τον τόνο; Αν ναι, αυτή είναι η συνταγή σου. Σήμερα, θα σου δείξω ένα μεζέ της τελευταίας στιγμής, που θα τον αγαπήσεις από την πρώτη μπουκιά. Είναι ένας μεζές που συνοδεύεται από λίγο ψωμί και μια μπύρα ή ένα ούζο αλλά ωστόσο...
Ένα μεζεδάκι που θα σου πάρει την καρδιά! Το πέστο πιπεριάς είναι μια αλοιφή γνωστή για τη νοστιμιά της που, προσωπικά, την φτιάχνω ξανά και ξανά γιατί την χρησιμοποιώ πάρα πολύ στην κουζίνα μου. Την προσθέτω σε σάλτσες για μακαρόνια, σε μπρουσκέτες προσθέτοντας από πάνω ρόκα συνοδεύω μπιφτέκια, ψητό κοτόπουλο ή ψάρι.
Απλή γεύση αλλά μέσα στην απλότητά της θεϊκή γεύση. Μικροί και μεγάλοι το αγαπούν κι αυτό ανταποδίδει με το να επιδέχεται άπειρες γευστικές παραλλαγές με την προσθήκη ή απλά την αντικατάσταση των αρχικών υλικών του αλλά και να μετατρέπεται από ένα απλό ορεκτικό σε συνοδευτικό ή ακόμα και σε κυρίως πιάτο με τη συνοδεία μιας πλούσιας σαλάτας.Το σουφλέ αυτό έχει τυριά και μανιτάρια.
Το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι ή ο μπουφές, είτε αυτά της παραμονής είτε αυτά της πρώτης ημέρας του χρόνου, είναι συνήθως γεμάτο αγαπημένους αλλά και γεμάτο καλούδια.
Ας αρχίσουμε τον μήνα με μια φοβερή νοστιμιά, που μπορεί να είναι αλμυρή αλλά, όπως και να το κάνουμε... είναι λιχουδιά! Κι επειδή ακόμα αρνούμαι να αφήσω πίσω μου τις καλοκαιρινές μαζώξεις, αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να αντισταθεί όταν στο τραπέζι βλέπει λαχταριστά μεζεδάκια. Για μένα αυτό είναι, κυριολεκτικά, αδύνατον!