Jump to Navigation

RATATOUILLE ... ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΤΟΥΡΛΟΥ! ♦♦ RATATOUILLE

up
104 users have voted.
RATATOUILLE ... ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΤΟΥΡΛΟΥ! Το ratatouille (ρατατουί) ειναι ενα πιάτο της νόστιμης χωριάτικης γαλλικής κουζίνας, με καταγωγή απο την περιοχή της Νίκαιας, γι' αυτό και μπορεί να το συναντήσετε και ως ratatouille niçoise. Το όνομα του προέρχεται απο την λέξη ratatolha, που στην διάλεκτο της Προβηγκίας σημαίνει ανακατεύω.  Η παραδοσιακή συνταγή του ρατατουί αποτελείται απο διάφορα καλοκαιρινά λαχανικά, μαγειρεμένα με σάλτσα ντομάτας. Αρχικά δεν περιείχε μελιτζάνες παρά μόνον ντομάτες, κολοκυθάκια, πιπεριές, κρεμμύδια και σκόρδο, ενω απο μυρωδικά herbes de Provence ή βασιλικό.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

Μοσχάρι λεμονάτο με κολοκυθάκια και αυγολέμονο γιαουρτιού, στη χύτρα ταχύτητας

(tantekiki.blogspot.gr)
up
134 users have voted, including you.
Ένα από τα πιο αγαπημένα μου φαγητά που το οικογενειακό μας τραπέζι φιλοξενούσε και φιλοξενεί ακόμα περνώντας στην επόμενη γενιά την παράδοση είναι το λεμονάτο μοσχάρι με κολοκυθάκια και καρότα. Δεν ξέρω για σένα αλλά για μένα αυτό το φαγητό είναι γεμάτο αναμνήσεις από οικογενειακά τραπέζια γεμάτα γέλια και χαρές.

Μπριαμ αγαπημένο !!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
333 users have voted.
Τραγανό υπέροχο μπριάμ !!!Υλικά για 4 άτομα4 μεγάλες πατάτες σε λεπτές φέτες3 μελιτζάνες σε φέτες3 κολοκυθάκια σε φέτες1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο2 σκελίδες σκόρδο2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και σπασμένες με το χέρι1/2 κουταλάκι κουρκουμάΛίγο κύμινοΛίγο κανέλα σε σκόνηΡίγανηΕλαιόλαδοΑλάτι πιπέριΤριμμένη Γραβιέρα για το τέλος ...Σε ένα μεγάλο ταψί ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από την γραβιέρα κ

Λαχανοντολμάδες αγαπημένοι !!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
550 users have voted, including you.
 Λαχανοντολμάδες του ονείρου !!!ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗΖεμάτισα το λάχανο κ χωρίζω τα χονδρά μέρη κ κρατάω τα φύλλα.Ζυμώνω 750 γραμ κιμά προσθέτοντας περίπου 2 φλιτζανάκια του καφέ ρύζι καρολίναένα κρεμμύδι τριμμένο αλάτι πιπέρι μαιντανό λάδι.Στρώνω στην κατσαρόλα τα χονδρά μέρη από το λάχανο κ από πάνω αραδιάζω τους ντολμάδες κ ότι φύλλα περίσσεψαν .Ρίχνω από πάνω αλάτι πιπέρι λάδι και 1 ποτήρι νερό αφού

Αρακάς πολύ νόστιμο λαδερό φαγητό !!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
490 users have voted.
Σημερινό ... Αρακάς όπως τον φτιάχνω και γλύφουν και το πιάτο !!!!

Φασολάκια ..Λαδερό φαγητό !!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
564 users have voted.
Σήμερα  τρώμε φασολάκια...!!! ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ1 κιλό φρέσκα φασολάκια ή κατεψυγμένα ,τα ζεμάτισα.Σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο σοτάρω 2 κρεμμύδια σε ροδέλες,4 σκ.σκόρδο, ρίχνω 1κ.σ.ζάχαρη κι ανακατεύω.Αφού μαραθούν προσθέτω 1κ.γ.πελτέ,3 ντομάτες τριμμένες,αλάτι, πιπέρι, μισό ματσάκι μαϊντανό...και τα φασολάκια.Ανακατεύω για 5 λεπτά, συμπληρώνω νερό να μισοσκεπαστοΎν και σκεπάζω με καπάκι.Σιγοβράζω περίπ


Main menu 2

1 | by Dr. Radut