ΥΛΙΚΑ    500 με 600 γρ. φυστίκια φρέσκα    2 κιλά ζάχαρη    4 φλ. νερό    Χυμό απο 4 λεμόνια    Άρωμα βανίλιας (προαιρετικά)             ΕΚΤΕΛΕΣΗΔιαλέγουμε τα φιστίκια ένα ένα (πριν σκληρύνει το τσόφλι τους αλλιώς τα ξεφλουδίσουμε μετά την πρώτη βράση), τα τρυπάμε 2-3 φορές με μια χοντρή βελόνα και τα βράζουμε σε μπόλικο νερό τόσο ώστε να μην λιώσουν. τα ξενερώνουμε μια φορά σε κρύο νερό, ρίχνουμε τον χυμό των 2 λεμονιών μέσα.