Jump to Navigation

Τραχανάς... o ελληνικός διατροφικός θησαυρός

up
378 users have voted.
Τί είναι;Ένα ελληνικότατο, παραδοσιακό "ζυμαρικό" φτιαγμένο από αλεύρι, γάλα, σιμιγδάλι ή ψιλοαλεσμένο σιτάρι και γιαούρτι, γάλα, ζωμό κρέατος ή λαχανικών με το οποίο ζυμώνονται. Φτιάχνεται συνήθως από τις νοικοκυρές στο τέλος του καλοκαιριού και διατηρείται για όλο τον χειμώνα.Γίνεται ξινός ή γλυκός, με αλεύρι, σιτάρι ή μπλιγούρι, με γάλα πρόβειο ή αγελαδινό κι έτσι διαφέρει και στα λιπαρά που περιέχει.Χρησιμοποιείται σε σούπες, σε τραχανότο (το ελληνικό ριζότο) αλλά και σε πίτες ή σαν συνοδευτικό σε κρέατα και ψάρια.
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

Οι σάλτσες πέστο

(tantekiki.blogspot.gr)
up
667 users have voted, including you.
Καλή σας μέρα και καλή εβδομάδα! Μια που το καλοκαιράκι έρχεται τρέχοντας είναι ώρα να γνωρίσουμε λίγο καλύτερα και, αν δεν το έχουμε ήδη κάνει, να βάλουμε στην κουζίνα μας τις σάλτσες πέστο. Ας τις γνωρίσουμε, όμως, από λίγο πιο κοντά!Οι σάλτσες πέστο προέρχονται από την Ιταλική κουζίνα.

Κινόα η ...μοναδική!

(tantekiki.blogspot.gr)
up
411 users have voted.
Καλή σας μέρα και καλή εβδομάδα!! Μέρες δύσκολες παρά την ομορφιά της φύσης που ντύθηκε με την πολύχρωμη ανοιξιάτικη φορεσιά της και τον ολόλαμπρο ήλιο που, θαρρείς και προσπαθούν να μας φτιάξουν τη διάθεση. Μέρες για σοκολάτα... σκεφτόμουν εχθές βλέποντας τον χαμό έξω από τη Βουλή. Κι όμως αντιστάθηκα!

Γνωρίζουμε το παντζάρι και μαθαίνουμε να το συντηρούμε σε βάζα

(tantekiki.blogspot.gr)
up
505 users have voted.
Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Σήμερα θα γνωριστούμε καλύτερα με τον αγαπημένο, κατακόκκινο βολβό που ακούει στο όνομα 'παντζάρι' και θα μάθουμε πώς να το συντηρούμε σε βάζα για να το έχουμε σε πρώτη ζήτηση όταν το θελήσουμε. Η ταυτότητά τουΤο παντζάρι, ή κοκκινογούλι, είναι φυτό της οικογένειας Αμαρανθοειδή, η οποία παλιότερα ήταν γνωστή ως Χηνοποδιοειδή.

Φαγώσιμα υβρίδια

(tantekiki.blogspot.gr)
up
339 users have voted.
Πίτσα - παπουτσάκια by Tante KikiΚαλημέρα σας από την ηλιόλουστη Θεσσαλονίκη! Σάββατο σήμερα και μέρα ξεκούρασης, χαλάρωσης, μαγειρέματος αλλά και βόλτας...όπου τουλάχιστον ο καιρός το επιτρέπει! Εμείς, θα κάνουμε μια βόλτα ...εικονική, διαδικτυακή, πιο γρήγορη από την κανονική αλλά σίγουρα πιο μεγάλη!

Φρούτα της εποχής με μυρωδικά και μπαχαρικά... συνδυασμοί που γοητεύουν!

(tantekiki.blogspot.gr)
up
491 users have voted.
Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!! :)Σήμερα, το έφερε το Σαββατοκύριακο, συνταγούλα δεν έχει! Η εβδομάδα που πέρασε ήταν μια ακόμα δύσκολη εβδομάδα κι έφτασε ένα Σαββατοκύριακο χαλάρωσης και ξενοιασιάς. Ήταν όμως από κείνα τα Σαββατοκύριακα που, το μόνο που δεν ήθελα ήταν να μαγειρέψω!


Main menu 2

1 | by Dr. Radut