Jump to Navigation

Το γλυκό του ψυγείου

up
227 users have voted.

Τι χρειαζόμαστε:1 κορν φλαουερ 200 γρ2 πακέτα πτιμπερ2 κρόκους αυγών1 βανίλια2 κουτιά γάλα εβαπορέ2 κουτιά από τα εβαπορέ νερό½ βιταμ3 κουταλιές κακάο2 κούπες ζάχαρηκονιάκ1. Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα το νερό τη ζάχαρη και πριν ζεσταθεί ρίχνουμε το κορν φλαουερ, τους κρόκους και τη βανίλια και τα ανακατεύουμε σιγά μέχρι να πήξει. Αν βγει πολύ πηχτή ρίχνουμε λίγο γάλα.2. Σε πυρέξ στρώνουμε τα μπισκότα αφού τα βουτήξουμε σε κονιάκ αραιωμένο με νερό.3. Σε μια λεκάνη διαλύουμε το κακάο με μισό ποτηράκι του κρασιού νερό ζεστό.4. Ενσωματώνουμε τη μισή κρέμα.5.

Διάβασε τη συνταγή στο glikessyntages.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

Οι λουκουμάδες του Βενετσιάνικου καρναβαλιού

(tantekiki.blogspot.gr)
up
66 users have voted.
Αυτή είναι η αγαπημένη μου εβδομάδα! Κι αν με ρωτήσεις γιατί θα σου απαντήσω γιατί είναι η εβδομάδα της Τυρινής που έχουν την τιμητική τους τα γαλακτοκομικά προϊόντα που τόσο αγαπώ! Έτσι σήμερα θα την τιμήσω με μια διαφορετική συνταγή...

Καρυδόπιτα με αχλάδια και σοκολάτα

(tantekiki.blogspot.gr)
up
75 users have voted.
Η συννεφιά σήμερα κι ο ελαφρός αέρας θυμίζει μάλλον χειμώνα παρά το τέλος του. Ωστόσο, οι ανθισμένες αμυγδαλιές που ξεπετάγονται εδώ κι εκεί όταν το βλέμμα ταξιδεύει από το παράθυρο θυμίζουν ότι έρχεται η άνοιξη όπου νάναι.

Brownie bitter με 2 υλικά (χωρίς βούτυρο, χωρίς αλεύρι)

(tantekiki.blogspot.gr)
up
87 users have voted.
Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Η πρόταση της εβδομάδας σήμερα έρχεται Δευτέρα (αντί για Τετάρτη) κι αυτό γιατί αφορά σε ένα γλυκό για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου και όχι μόνον. Είναι το πιο απλό brownie του κόσμου, γίνεται μόνον με αυγά και σοκολάτα και έχει μόνον ένα μυστικό για να πετύχει, το καλό χτύπημα των αυγών. Η υφή του είναι μοναδική, κάτι ανάμεσα σε κέικ και futz.

Ινδοκαρυδένιες μπαλίτσες με λευκή σοκολάτα

(tantekiki.blogspot.gr)
up
70 users have voted.
Καλημέρα, καλημέρα!!! Τί κάνεις; Όλα καλά ελπίζω! Τετάρτη σήμερα κι αυτή την εβδομάδα σου έχω μια γλυκιά πρόταση (κι ελπίζω ότι θα έχω μια ακόμα την ερχόμενη Δευτέρα αντί για Τετάρτη λόγω της γιορτής του Αγ. Βαλεντίνου). Εγώ, πάντως, μια νοσταλγία την είχα τούτο το Σαββατοκύριακο. Θυμήθηκα, που λες, τα γλυκάκια που λάτρευα από τότε που ήμουν μικρή.

Η σιροπιαστή γιαουρτόπιτα της μαμάς (χωρίς μίξερ)

(tantekiki.blogspot.gr)
up
118 users have voted.
Σου αρέσουν τα vintage μαμαδίστικα γλυκά; Εκείνα που βρίσκεις σε όλα, σχεδόν, τα παλιά τετράδια μαγειρικής κάθε νοικοκυράς που, λίγο λίγο, ασχολούνταν με την κουζίνα; Εκείνα που, από τη μια τα έβρισκες πεντανόστιμα αλλά από την άλλη τα βαριόσουν γιατί έμπαιναν σε κάθε σπίτι και σε κάθε γιορτή; Εκείνα που, τελικά, για μεγάλο διάστημα, η μόδα και οι πιο σύγχρονες συνταγές γλυκών τα παραγκώνισαν και,


Main menu 2

1 | by Dr. Radut