Jump to Navigation

ΤΟ ΓΚΑΛΑΝΓΚΑΛ ♦♦ LA GALANGA

up
321 users have voted.
ΤΟ ΓΚΑΛΆΝΓΚΑΛ Το γκαλάνγκαλ, είναι ένα μπαχαρικό που προέχεται απο το ρίζωμα φυτών που ανήκουν στην οικογένεια Zingiberaceae, είναι δηλαδή συγγενή με το τζίντζερ (πιπερόριζα). Το γκαλάνγκαλ όντως ομοιάζει αρκετά με το τζίντζερ, ως προς την γεύση και το άρωμα, τα οποία όμως είναι πιό έντονα. Στα ταϊλανδέζικα ονομάζεται kah, ενώ είναι γνωστό και με την ονομασία "ρίζα του Λάος".
Κατηγορίες:
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

ΜΙΓΜΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ ADVIEH ♦♦ ADVIEH

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
395 users have voted.
ΜΙΓΜΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ ADVIEHΤο advieh ή adwiya είναι ένα μίγμα μπαχαρικών που προέρχεται από την περσική κουζίνα. Η χρήση του είναι αρκετά διαδεδομένη στις περιοχές από τον Περσικό Κόλπο έως την Κασπία Θάλασσα και σύνθεση του διαφέρει απο τόπο σε τόπο, ανάλογα με την τοπική παράδοση στην κουζίνα.

ΤΟ ΚΑΡΡΥ ♦♦ IL CURRY

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
288 users have voted.
ΤΟ ΚΑΡΡΥΤο κάρρυ είναι ένα μίγμα μπαχαρικών που προέρχεται απο τις κουζίνες της νότιας και νοτιοανατολικής Ασίας. Αυτό που γνωρίζουμε στον δυτικό κόσμο ως κάρρυ, είναι το μίγμα των μπαχαρικών που έφεραν απο την Ινδία οι Βρεττανοί, μέλη της αποικιακής κυβέρνησης και του στρατού που είχε αναπτυχθεί εκεί, στα πλαίσια της Βρεττανικης Κοινοποιλιτείας.

ΤΟ ΑΝΘΟΣ ΚΑΝΕΛΑΣ Ή ΚΕΖΙΑ ♦♦ IL FIORE DELLA CANNELLA o KEZIA

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
266 users have voted.
ΤΟ ΑΝΘΟΣ ΚΑΝΕΛΑΣ Ή ΚΕΖΙΑ Εκτός από την πασίγνωστη κανέλα που την παίρνουμε απο τον φλοιό των δέντρων του είδους Cinnamomun, υπάρχει ακόμη ένα μπαχαρικό με παρόμοιο άρωμα και ιδιότητες, που το παίρνουμε απο τους καρπούς του.Το άνθος της κανέλας ή κέζια, είναι οι αποξηραμένοι καρποί του δέντρου της κανέλας. Συνήθως προέρχεται απο τις ποικιλίες Cinnamomum cassia και Cinnamomum loureirii.

ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΚΑΡΔΑΜΩΜΟ ♦♦ IL CARDAMOMO NERO

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
332 users have voted.
ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΚΑΡΔΑΜΩΜΟ Οταν είχα μιλήσει για το καρδάμωμο, είχα αναφέρει ότι υπάρχει και το λεγόμενο μαύρο καρδάμωμο. Το μαύρο καρδάμωμο ή καρδάμωμο του Νεπάλ, προέρχεται απο έναν πολυετή, αειθαλή θάμνο, με την ονομασία Amomum subulatum, ιθαγενή των Ανατολικών Ιμαλαϊων. Το φυτό μπορεί να φτάσει σε ύψος τα 2 μέτρα.

ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΠΟΥΚΟΒΟ ♦♦ PAPRICA DI PEPERONI JALAPENO VERDI IN FIOCCHI

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
353 users have voted.
ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΠΟΥΚΟΒΟ Το πράσινο μπούκοβο προέρχεται απο αποξηραμένες καυτερές πιπεριές jalapeño (χαλαπένιο). Οι πιπεριές jalapeño κατάγονται απο το Μεξικό και συγκεκριμένα απο την πόλη Xalapa ή Jalapa, που βρίσκεται στην επαρχία Veracruz. Σήμερα καλλιεργούνται σε όλη την Λατινική Αμερική αλλά και στην Νότιο Αμερική.


Main menu 2

1 | by Dr. Radut