Jump to Navigation

ΤΟΥΡΤΑ "900" // SIMIL-TORTA 900

up
62 users have voted.
ΤΟΥΡΤΑ "900"Η "τούρτα 900" δημιουργήθηκε από τον ζαχαροπλάστη Ottavio Bertinotti στην Ιβρέα, στις αρχές του περασμένου αιώνα (1900), εξού και η ονομασία της. Η συνταγή κατοχυρώθηκε ως ευρεσιτεχνία και διατηρήθηκε μυστική και από τον συνεχιστή της επιχείρησης Umberto Balla.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

NAMANDIER ΚΕΪΚ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ // TORTA DI MANDROLE (NAMANDIER)

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
403 users have voted.
 NAMANDIER ΚΕΪΚ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ Πρώτη ανάρτηση του 2023, και με την ευκαιρία να ευχηθώ Καλή Χρονιά.Επανέρχομαι μετά από απουσία αρκετών μηνών και ελπίζω να καταφέρω να διατηρήσω μία ροή στις αναρτήσεις, αν και η πίεση του χρόνου είναι ιδιαίτερα έντονη τον τελευταίο καιρό.. Και για να ξεκινήσει καλά η χρονιά διάλεξα μία γλυκιά συνταγή από την γαλλική κουζίνα!

ΥΠΕΡΟΧΗ, ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΤΑΡΤΑ ΛΙΝΤ // TORTA LINDT

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
201 users have voted.
 ΥΠΕΡΟΧΗ, ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΤΑΡΤΑ ΛΙΝΤTorta Lindt, μια εξαιρετική τάρτα σοκολάτας, συνταγή που δεν πρέπει να παραλείψετε να δοκιμάσετε και που πριν μερικά χρόνια ήταν viral σε ομάδες του facebook, site και blog μαγειρικής στην Ιταλία. Αποτελείται από ένα μαλακό και αφράτο σοκολατένιο μπισκότο που λιώνει στο στόμα, το οποίο γαρνίρεται με πλούσια σκολατένια γκανάς.

ΤΟΥΡΤΑ BLACK FOREST // TORTA DELLA FORESTA NERA

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
613 users have voted.
 ΤΟΥΡΤΑ BLACK FORESTΤούρτα μπλάκ φόρεστ, κλασσική αξία, μία από τις πιο γνωστές και αγαπημένες τούρτες, διαχρονικά! Ολίγον από ιστορία ... Παρ' όλο που στην Ελλάδα έχει επικρατήσει η αγγλική μετάφραση της ονομασίας της (black forest), η συνταγή προέρχεται από την Γερμανία, από την περιοχή του Μέλανα Δρυμού, όπου είναι γνωστή ως Schwarzwälder Kirschtorte.

ΤΣΑΜΠΕΛΌΝΕ : ΤΟ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΚΕΪΚ // CIAMBELLONE SOFFICE

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
286 users have voted.
 ΤΣΑΜΠΕΛΌΝΕ : ΤΟ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΚΕΪΚ Το ciambellone είναι ένα παραδοσιακό γλυκό της περιοχής Marche και έχει την σύσταση και την υφή ενός αφράτου κέικ, το οποίο ψήνεται μέσα σε στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση, εξ΄ου και η ονομασία, αφού ciambella στα ιταλικά είναι η κουλούρα.Η συνταγή έχει τις ρίζες της στην χωριάτικη κουζίνα και είναι λιτή και πολύ εύκολη!

Η ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ - ΧΩΡΙΣ ΖΥΜΗ! // TORTA DI MELE SENZA IMPASTO

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
199 users have voted.
 Η ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ - ΧΩΡΙΣ ΖΥΜΗ!Αρχικά την δοκίμασα από περιέργεια, καθώς ο τρόπος παρασκευής της είναι εντελώς ανορθόδοξος! Μηλόπιτα χωρίς ζύμη, χωρίς να αναμείξετε τα υλικά, χωρίς αυγά,  με ελάχιστα λιπαρά, που θα την ετοιμάσετε μέσα σε 15 λεπτά, και θα την ψήσετε για μία ωρίτσα.


Main menu 2

1 | by Dr. Radut