Jump to Navigation

Τα τυριά του Τυροκομείου του Ιδρύματος Μ.Τοσίτσα

up
136 users have voted.
Καλή σας μέρα! Καλή εβδομάδα να έχουμε!!!!   Σήμερα το β' μέρος της επίσκεψης στο Μέτσοβο και θα μιλήσουμε για το τυρί που ο άνθρωπος φτιάχνει από τα πολύ παλιά χρόνια μια και ο Κύκλωπας Πολύφημος αναφέρεται ως ο πρώτος τυροκόμος. Η ετυμολογική προέλευση της λέξης "τυρί" δεν είναι απόλυτα εξακριβωμένη αλλά ο Όμηρος το αναφέρει ως "τυρό" στην Ιλιάδα, ο Ευρυπίδης στον "Κύκλωπα" και ο Αριστοφάνης στους "Βάτραχους".
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

Οι σάλτσες πέστο

(tantekiki.blogspot.gr)
up
603 users have voted.
Καλή σας μέρα και καλή εβδομάδα! Μια που το καλοκαιράκι έρχεται τρέχοντας είναι ώρα να γνωρίσουμε λίγο καλύτερα και, αν δεν το έχουμε ήδη κάνει, να βάλουμε στην κουζίνα μας τις σάλτσες πέστο. Ας τις γνωρίσουμε, όμως, από λίγο πιο κοντά!Οι σάλτσες πέστο προέρχονται από την Ιταλική κουζίνα.

Κινόα η ...μοναδική!

(tantekiki.blogspot.gr)
up
357 users have voted.
Καλή σας μέρα και καλή εβδομάδα!! Μέρες δύσκολες παρά την ομορφιά της φύσης που ντύθηκε με την πολύχρωμη ανοιξιάτικη φορεσιά της και τον ολόλαμπρο ήλιο που, θαρρείς και προσπαθούν να μας φτιάξουν τη διάθεση. Μέρες για σοκολάτα... σκεφτόμουν εχθές βλέποντας τον χαμό έξω από τη Βουλή. Κι όμως αντιστάθηκα!

Γνωρίζουμε το παντζάρι και μαθαίνουμε να το συντηρούμε σε βάζα

(tantekiki.blogspot.gr)
up
453 users have voted.
Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Σήμερα θα γνωριστούμε καλύτερα με τον αγαπημένο, κατακόκκινο βολβό που ακούει στο όνομα 'παντζάρι' και θα μάθουμε πώς να το συντηρούμε σε βάζα για να το έχουμε σε πρώτη ζήτηση όταν το θελήσουμε. Η ταυτότητά τουΤο παντζάρι, ή κοκκινογούλι, είναι φυτό της οικογένειας Αμαρανθοειδή, η οποία παλιότερα ήταν γνωστή ως Χηνοποδιοειδή.

Τραχανάς... o ελληνικός διατροφικός θησαυρός

(tantekiki.blogspot.gr)
up
322 users have voted.
Τί είναι;Ένα ελληνικότατο, παραδοσιακό "ζυμαρικό" φτιαγμένο από αλεύρι, γάλα, σιμιγδάλι ή ψιλοαλεσμένο σιτάρι και γιαούρτι, γάλα, ζωμό κρέατος ή λαχανικών με το οποίο ζυμώνονται.

Φαγώσιμα υβρίδια

(tantekiki.blogspot.gr)
up
290 users have voted.
Πίτσα - παπουτσάκια by Tante KikiΚαλημέρα σας από την ηλιόλουστη Θεσσαλονίκη! Σάββατο σήμερα και μέρα ξεκούρασης, χαλάρωσης, μαγειρέματος αλλά και βόλτας...όπου τουλάχιστον ο καιρός το επιτρέπει! Εμείς, θα κάνουμε μια βόλτα ...εικονική, διαδικτυακή, πιο γρήγορη από την κανονική αλλά σίγουρα πιο μεγάλη!


Main menu 2

1 | by Dr. Radut