Jump to Navigation

Τα κλασικά τρουφάκια με μπισκότα και καρύδια.

up
252 users have voted.

Τι χρειαζόμαστε:450 γρ. τρούφα 50 γρ. κακάο 200 γρ. βούτυρο 1 ποτήρι νερού ζάχαρη 2 αβγά 1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ 330 γρ. μπισκότα Μιράντα 150 γρ. καρύδιαΠως το κάνουμε:Αφήνουμε το βούτυρο να λιώσει έξω από το ψυγείο και προσθέτουμε τα αβγά. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε τη ζάχαρη, το κακάο, το κονιάκ, τα καρύδια (τριμμένα) και τα μπισκότα (επίσης τριμμένα). Τα ανακατεύουμε όλα μαζί να γίνουν μια ομοιόμορφη μάζα και κατόπιν τα πλάθουμε και τα κυλάμε στην τρούφα. Τα τοποθετούμε στο ψυγείο για μια νύχτα.πηγή  sintagespareas.gr

Διάβασε τη συνταγή στο glikessyntages.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

Σιμιγδαλόκρεμα - healthy bowl

(tantekiki.blogspot.gr)
up
7 users have voted.
Ιδανική για πρωινό, για κολατσιό ή για ένα ελαφρύ και θρεπτικό γλυκάκι, η σιμιγδαλόκρεμα που όταν ήμουν μικρή μας έφτιαχνε η γιαγιά σε χρόνο-ρεκόρ μετατρέπεται τώρα σε ένα πεντανόστιμο energy bowl όπως το έλεγαν και στο χωριό μου.Νόστιμη και με πολλές παραλλαγές για να μπορείς να τη φέρεις στα μέτρα σου, έρχεται να συμπληρώσει την γκάμα των πρωινών που είναι απλά, θρεπτικά και εύκολα στην παρασκευ

Πασχαλινές σοκολατένιες φωλίτσες με αυγά

(tantekiki.blogspot.gr)
up
45 users have voted, including you.
'Ηταν Μεγάλη Παρασκευή όταν η νονά μου έφερνε τη λαμπάδα, το τσουρέκι αλλά και το πασχαλινό δώρο.

Κέικ μπανάνας με μέλι και φουντούκια, χωρίς μίξερ

(tantekiki.blogspot.gr)
up
234 users have voted.
Δύο μαύρες μπανάνες και μια που τις ακολουθούσε με γοργούς ρυθμούς έχοντας ήδη μαύρα στίγματα στην κατακίτρινη φορεσιά της βρίσκονταν στη φρουτιέρα επάνω στο τραπέζι. Ώρα για κέικ μπανάνας, λοιπόν.

"Τιραμισού" με κόκκινα φρούτα και κρέμα μασκαρπόνε στρατσιατέλα

(tantekiki.blogspot.gr)
up
1050 users have voted.
Ένα τιραμισού διαφορετικό από τα συνηθισμένα λίγο πιο φρουτένιο και κατακόκκινο, έτσι για να ταιριάζει με το χρώμα της αγάπης, σου παρουσιάζω αυτή τη φορά. Ένα τιραμισού που δεν είναι άγνωστο αλλά που είναι εξαιρετικά νόστιμο.Δεν θα πω πολλά γι αυτή την τουρτίτσα! Θα πω μόνον ότι αξίζει να τη δοκιμάσεις γιατί έχει μιαν υπέροχα αφράτη κρέμα με μασκαρπόνε, τριμμένη σοκολάτα και κρέμα γάλακτος.


Main menu 2

1 | by Dr. Radut