Σύκα, σύκα, σύκα... τα λατρεύεις κι εσύ όπως κι εγώ; Αν ναι, έλα μαζί μου να μάθουμε μερικά πράγματα γι αυτούς τους πολύτιμους καρπούς.Ένας από τους πιο αγαπημένους καρπούς του Μεσογειακού καλοκαιριού είναι τα σύκα.
Υλικά--------Για μιά μεγάλη τορτίγια 1 αυγό, 1 μεγάλη κουταλιά κότατζ, μιά χουφτα φύλλα από σπανάκι,1 κομμάτι φέτα ,1 κουταλιά σούπας τριμμένη μοτσαρέλα, 3 ελιές ,3 ντοματίνια και λίγη ρίγανη Εκτέλεση--------------Χτυπάμε το αυγό με το κότατζ και την μοτσαρέλα . Βάζουμε την τορτίγια σ'ένα ανάλογο ταψάκι και προσθέτουμε το σπανάκι απλωτά.
Καλημέρα, καλημέρα! Σήμερα, αποφάσισα να σου μιλήσω για ένα φρούτο που αγαπώ πολύ από τότε που ήμουν παιδί, τα μούσμουλα, αυτά τα πορτοκαλί, μικρά και τόσο όσο γλυκά, περιφρονημένα φρούτα με την ελάχιστη σάρκα και την υψηλή τιμή. Τα γνωρίζεις; Τα αγοράζεις ή όχι; Στο σπίτι της γιαγιάς, στην αυλή δίπλα στη σκάλα υπήρχε μια μεγάλη μουσμουλιά.
Υλικά2 μπανάνες ,2 αυγά και 200 γραμμ Βρώμη αλεσμένηΧτυπάμε στο μπλέντερ τα υλικά και σε μικρό αντικολλητικό τηχάνι και με μέτρια φωτιά βάζουμε μιά μικρή κουταλίτσα ελαιόλαδο και μιά μικρή ποσότητα από το μείγμα.
Για τραγανά λαχανικά χωρίς τηγάνισμα και με υπέροχη γεύση.Υλικά--------4 κολοκυθάκια 4 μελιτζάνες2 ασπράδια αυγώνΚαλαμποκάλευρο Αλεύρι και 1 κουτ.γλ. αλάτιΕλαιόλαδο για το ράντισμαΕκτέλεση------------Πλένουμε καλά τα λαχανικά, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε φέτες ίσου πάχους όλα.