Jump to Navigation

ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΑΛ΄ ΙΤΑΛΙΑΝΑ // SALSA DI POMODORO ALL' ITALIANA

up
1636 users have voted.
ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΑΛ΄ ΙΤΑΛΙΑΝΑΗ σάλτσα ντομάτας, είναι μία βασική παρασκευή στην κουζίνα και καλό είναι να γνωρίζουμε πως να την φτιάχνουμε σωστά. Αλήθεια πόσο δύσκολο είναι να ετοιμάσει κάποιος μία σάλτσα ντομάτας? Οπως όλες οι απλές παρασκευές, βασικό ρόλο παίζουν η ποιότητα και η αναλογία των υλικών. Στην σάλτσα πρέπει να προσέξουμε 3 πράγματα : την ποιότητα της ντομάτας, την ποσότητα της λιπαρής ουσίας και τέλος το βράσιμο. Στην Ελλάδα είμαστε συνηθισμένοι να μαγειρεύουμε τις σάλτσες γιά σύντομο χρονικό διάστημα; σε αυτή την περίπτωση, η ποιότητα της ντομάτας έχει τον κύριο λόγο.
Κατηγορίες:
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

ΜΠΑΜΠΑΓΚΑΝΟΥΣ : ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ // BABA GANOUSH

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
695 users have voted.
 ΜΠΑΜΠΑ ΓΚΑΝΟΥΣ : ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙΤο μπάμπα γκανούς (baba ghanoush) ή μπαμπαγκανούς, όπως συνήθως προφέρεται στα ελληνικά, γνωστό και ως "χαβιάρι μελιτζάνας" είναι ένα ντιπ (τρεντυ ορισμός!) ή αλοιφή, όπως θα λέγαμε εμείς οι βορειοελλαδίτες! Κλασσικό πιάτο της ανατολίτικης κουζίνας, συναντάται σε διάφορες χώρες της Μέσης Ανατολής, αλλά και στην Βόρεια Αφρική, με μικρές παραλλαγές.

ΓΚΟΥΑΚΑΜΟΛΕ ΚΛΑΣΣΙΚΟ // GUACAMOLE

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
1163 users have voted.
ΓΚΟΥΑΚΑΜΟΛΕ ΚΛΑΣΣΙΚΟΓια το γκουακαμόλε, την Νο1 σάλτσα - ή dip αν θέλετε - της μεξικάνικης και Tex-Mex κουζίνας, έχουμε μιλήσει πολύ αναλυτικά στο παρελθόν, όταν είχαμε παρουσιάσει την παραλλαγή του με ντομάτα (δες εδώ).Σήμερα θα φτιάξουμε την κλασσική του εκδοχή, που είναι πιο λιτή, αλλά εξ΄ίσου γευστική. Φέτος το καλοκαίρι ανακηρύχθηκε η αγαπημένη μας ...

ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ // SALSA AL TARAMA E AVOCADO

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
406 users have voted.
ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟΗ ταραμοσαλάτα με αβοκάντο, έχει γίνει της μόδας τα τελευταία χρόνια.

ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΜΕ ΨΩΜΙ // SALSA ALL' AGLIO TTRADIZIONALE

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
262 users have voted.
ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΜΕ ΨΩΜΙΗ κλασσική σκορδαλιά που έφτιαχναν η μαμά μου και η γιαγιά μου ...Αυξομειώνοντας την ποσότητα του σκόρδου, μπορείτε να την κάνετε περισσότερο ή λιγότερο δυνατή ανάλογα με το γούστο σας. Βαθμός δυσκολίας συνταγής : εύκοληΥλικά : 5 σκελίδες σκόρδο,                300 gr ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί,                1 φλ.

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΑΛΑ ΜΠΟΛΟΝΙΕΖΕ για τους QUANTI MODI DI FARE E RIFARE // MACCHERONI ALLA BOLOGNESE per i QUANTI MODI DI FARE E RIFARE

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
1912 users have voted.
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΑΛΑ ΜΠΟΛΟΝΙΕΖΕγια τους QUANTI MODI DI FARE E RIFAREΔεύτερη Κυριακή του Οκτώβρη σήμερα, είναι η μέρα που μαγειρεύουμε μαζί με τις φίλες από την ομάδα Quanti Modi di Fare e Rifare.Θα μεταφερθούμε νοερά στην Μπολόνια, για να δοκιμάσουμε ένα ρουστίκ παραδοσιακό πιάτο, τα μακαρόνια αλά μπολονιέζε.


Main menu 2

1 | by Dr. Radut