Jump to Navigation

Ρολό κιμά γεμιστό με δύο γεμίσεις και σάλτσα μανιταριών

up
137 users have voted.
Παρασκευή σήμερα... μιαν ανάσα από το Σαββατοκύριακο και την ήρεμη οικογενειακή αλλά και φιλική μάζωξη που είναι μια όαση ευχαρίστησης μετά από μια ολόκληρη εβδομάδα "τρεξίματος". Σ' αυτή την ανάρτηση, θα σας "φιλέψω" ένα πιάτο που απαιτεί λίγο περισσότερο από τον χρόνο μας αλλά αξίζει τον κόπο! Είναι ένα πιάτο που δεν έχει κάποιο περίεργο και εξωτικό υλικό, είναι ταπεινό κι όμως θεϊκά νόστιμο!
Κατηγορίες:
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

Σουτζουκάκια με κουσκούς σε ροζ σάλτσα ούζου

(tantekiki.blogspot.gr)
up
182 users have voted.
Οι χειμωνιάτικες Κυριακές θέλουν χειμωνιάτικα φαγητά. Φαγητά comfort που ζεσταίνουν την καρδιά και φέρνουν θύμησες από παλιότερα οικογενειακά τραπέζια. Τότε που τα σουτζουκάκια με τη σάλτσα (σμυρναίικα ή όχι, με κύμινο ή χωρίς) ήταν από τα αγαπημένα μας φαγητά αν και... πάντα μαζί με τηγανιτές πατάτες που, η γιαγιά Βασιλική, αφού τις τηγάνιζε τις έριχνε μέσα στη σάλτσα και γινόταν μούρλια!

KEFTICAS DE POUERO ΣΕΦΑΡΑΔΙΤΙΚΟΙ ΠΡΑΣΟΚΕΦΤΕΔΕΣ // POLPETTE DI PORRO, RICETTA DALLA CUCINA EBRAICA SEFARDITA

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
196 users have voted.
 KEFTICAS DE POUERO ΠΡΑΣΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΦΑΡΑΔΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣΟι σεφαραδίτες εβραίοι, εκδιώχθηκαν την τελευταία δεκαετία του 15ο αι. από την Ιβηρική Χερσόνησο (Ισπανία και Πορτογαλία), όπου κατοικούσαν,  και διασκορπίστηκαν λίγο πολύ σε όλες τις μεσογειακές χώρες.

Κριθαρότο με σουτζουκάκια, μελιτζάνες και πιπεριές

(tantekiki.blogspot.gr)
up
96 users have voted.
Θέλεις να το πεις κριθαρότο με σουτζουκάκια, θέλεις να το πεις γκιουβέτσι με σουτζουκάκια και μελιτζάνες; Πες το όπως σου αρέσει... όπως θέλεις βρε αδερφέ! Αλλά όπως και να το πεις, η ουσία είναι ότι είναι ένα πιάτο που θα το κατατάξεις αμέσως στα αγαπημένα σου ή μάλλον στα πολυαγαπημένα σου. Αρκεί να σου αρέσει αυτός ο ...σχεδόν κάθε εποχής  συνδυασμός υλικών! Αλλά πάλι...

Χουνκιάρ Μπεγεντί με... κεφτεδάκια

(tantekiki.blogspot.gr)
up
84 users have voted.
Μελιτζάνες, πάντα αγαπημένες! Πίσω από το σημερινό πιάτο κρύβεται μια μεγάλη ιστορία και μπορεί να μην είναι ένα πιάτο ελληνικό αλλά είναι ένα πιάτο με αγαπημένα υλικά. Ωστόσο το κρέας, η αλήθεια είναι ότι παραβαίνοντας συχνά πυκνά την αυθεντική συνταγή που θέλει αρνάκι εγώ το κάνω με μοσχάρι, είναι ένα υλικό που μας... προβληματίζει λίγο.

Γεμιστά κρεμμύδια με κιμά και ρύζι

(sidagi.gr)
up
7690 users have voted.
Λαχταριστά γεμιστά κρεμμύδια για όλη την οικογένεια με απλά υλικά. Κρεμμύδια; ναι, κρεμμύδια! – είναι πολύ νόστιμο, πιστέψτε με! Μπορεί ωμά να μην είναι τόγευστικά αλλά ψημένα η γεύση τους μειώνεται πολύ, δίνοντάς τους μια ήπια, απαλή γλυκύτητα που είναι το τέλειο πιάτο με μία γευστική γέμιση. Πως να ετοιμάσετε τα κρεμμύδια σας για γέμισμα.


Main menu 2

1 | by Dr. Radut