Jump to Navigation

Ξερά φρούτα σε ελαφρύ σιρόπι κρασιού

up
406 users have voted.

Καλή σας μέρα! Καλό μήνα! Μάρτιος!! Υπομονή, η άνοιξη κοντοζυγώνει αλλά εγώ θα σας πάω λίγο πίσω... σε εικόνες χειμωνιάτικες με χιόνι, τζάκι και ξερά φρούτα! Συνήθως, αυτά πάνε μαζί... χέρι χέρι. Ο νους μου τρέχει σ' ένα χωριό, εκεί ψηλά στο βουνό, αποκλεισμένο από το χιόνι, με το κελάρι του γεμάτο προμήθειες, τραχανά, σπιτικά ζυμαρικά, αλεύρι αλλά και φρούτα. Ξερά φρούτα που η υγρασία τα έχει εγκαταλείψει προ πολλού με την αρχαιότερη γνωστή μέθοδο να ...λιάζονται στον ήλιο τεμπέλικα, για πολλές μέρες κι έχουν αποκτήσει μια υπέροχη γλύκα και μάλιστα στον υπερθετικό βαθμό.

Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

Κορμός με mousse κάστανο και κρέμα σοκολάτας

(tantekiki.blogspot.gr)
up
724 users have voted.
Χρόνια πολλά και πάλι! Καλή εβδομάδα και καλή χρονιά! Ο νέος χρονος μακάρι να φέρει κάθε τι καλό και να διώξει κάθε τι που μας στενοχώρησε, μας πίκρανε, μας απογοήτευσε αλλά και μας πλήγωσε! Και μη νοιάζεσαι που το 2016 είναι δίσεκτο... το 2015 δεν ήταν αλλά είδαμε την προκοπή του!!! Ψηλά το ηθικό, θετική διάθεση, χαμόγελο και αισιοδοξία μήπως και...  :)Ξεκινάω τη νέα χρονιά με απορία...

Το σοκολατένιο τρενάκι της γιορτής

(tantekiki.blogspot.gr)
up
764 users have voted.
Καλημέρα και καλή εβδομάδα!Ξέρω χάθηκα και δεν ήμουν συνεπής τόσο στην ανάρτηση της Παρασκευής όσο και στην απάντηση των σχολίων. Αλλά... πάντα υπάρχει ένα αλλά πίσω από όλο αυτό κι αυτό το αλλά έχει να κάνει με την έλλειψη χρόνου. Ακόμα ένα Παρασκευοσαββατοκύριακο με κουραστικό, αν και ευχάριστο, τρέξιμο.

Μελομακάρονα μήλου

(tantekiki.blogspot.gr)
up
978 users have voted.
Τα Χριστούγεννα δεν κοντοζυγώνουν πια... έφτασαν και είναι εδώ! Μπαινοβγαίνω στο σαλόνι μ' ένα χέρι απλωμένο προς τις μικρές πιατέλες που όλο και αδειάζουν από το πολύτιμο περιεχόμενό τους. Μια από τις ομορφιές της χειμωνιάτικης γιορτής είναι οι γλυκομπουκιές...

Κουραμπιέδες λαδιού σε φυσικό ...red velvet

(tantekiki.blogspot.gr)
up
805 users have voted.
Τα γλυκάκια των Χριστουγέννων είναι μοναδικά νόστιμα κι αυτό οφείλεται στην όλη ατμόσφαιρα των ημερών. Με καταγωγή από την Καβάλα... ένα βήμα από την Ν. Καρβάλη και τους περίφημους κουραμπιέδες της που έχουν πάρει και βραβείο γεύσης, έχω φάει, άπειρες φορές, τα κάτασπρα "μπισκοτάκια" την άνοιξη, το καλοκαίρι, το φθινόπωρο και είναι νόστιμα!

'Αλειμμα με διπλή σοκολάτα & μπανάνα

(tantekiki.blogspot.gr)
up
1173 users have voted.
Καλημέρα!! Καλή εβδομάδα!! Μια βόλτα έξω, στη φύση... θα μας πείσει ότι ο χειμώνας είναι εδώ! Τα κατακίτρινα φύλλα εγκαταλείπουν γρήγορα τα κλαδιά και στρώνουν παχιά χειμωνιάτικα χαλιά!


Main menu 2

1 | by Dr. Radut