Jump to Navigation

ΜΠΑΤΖΙΝΑ ♦♦ BATZ'INA : TORTA DI FORMAGGIO RUSTICA

up
202 users have voted.
ΜΠΑΤΖΙΝΑΜπατζίνα (όπως την ονομάζουν στην Θεσσαλία) ή μπλαστός ή κουρκουτόπιτα ή αλευρόπιτα ή κολομπαρόπιτα (Χαλκιδική), είναι η πιό απλή και πιό νόστιμη πιτούλα. Παραδοσιακή "χωριάτικη" συνταγή, σκαρώνεται μέσα σε λίγα λεπτά, με υλικά που υπάρχουν διαθέσιμα στο σπίτι, και απολαμβάνεται ζεστή ή και κρύα. Η μπατζίνα ήταν σε περασμένες εποχές το φαγητό που έπαιρναν οι χωρικοί μαζί τους στο χωράφι, το κολατσό που χόρταινε τα παιδιά αλλά και το φαγάκι της οικογένειας σε δύσκολες εποχές.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

ΜΠΑΤΖΙΝΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ // TORTA DI ZUCCHINE E FORMAGGIO FETA (BAZI'NA)

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
304 users have voted.
 ΜΠΑΤΖΙΝΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑΤην μπατζίνα, την έχουμε ξαναφτιάξει - πολλάκις!! - στην πιό απλή της μορφή (δες συνταγή εδώ), όμως τώρα που βγήκαν ωραία, ντόπια κολοκυθάκια είπαμε να την δοκιμάσουμε και στην δεύτερη πιό δημοφιλή παραλλαγή της! Tip!

ΜΠΑΜΙΕΣ ΛΑΔΕΡΕΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ // GOMBI IN UMIDO AL FORNO

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
1160 users have voted.
ΜΠΑΜΙΕΣ ΛΑΔΕΡΕΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟΜπάμιες! άλλοι τις αγαπάνε, άλλοι δεν θέλουν ούτε να τις ακούσουν! Έμενα προσωπικά μου αρέσουν, αλλά δεν φτιάχνω και τόσο συχνά, γιατί κανένας άλλος στην οικογένεια δεν μοιράζεται τον ενθουσιασμό μου γι΄αυτές! Η γιαγιά μου μαγείρευε τις μπάμιες πάντα λαδερές και στην κατσαρόλα.

ΣΟΥΒΛΑΚΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΖΥΜΙ // PANE PITA AL LIEVITO MADRE

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
488 users have voted.
ΣΟΥΒΛΑΚΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΖΥΜΙΑφράτες πιτούλες για σουβλάκι και όχι μόνον! Με το φυσικό προζύμι μπορούν να διατηρηθούν 2-3 ημέρες και το μόνο που θέλουν είναι λίγο ζέσταμα ... Δόση : 10 πίτεςΒαθμός δυσκολίας συνταγής : μέτρια δύσκοληΥλικά : 150 gr φυσικό προζύμι αναζωογονημένο,                200 gr αλεύρι Π,                200 gr αλεύρι από σκληρό σιτάρι (κίτρινο),                50 gr αλεύρι δυ

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΦΡΙΚΑΣΕ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ // FRICASSEA DI CAPRETTO CON SPINACI

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
1204 users have voted.
ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΦΡΙΚΑΣΕ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ  Κατσικάκι ή αρνάκι φρικασέ, από τα φαγάκια που συνηθίζουμε να φτιάχνουμε μετά το Πάσχα, πολλές φορές αξιοποιώντας και το κρέας που περίσσεψε από το πασχαλινό τραπέζι. Θα ομολογήσω ότι το φρικασέ δεν είναι ένα από τα φαγητά που αγαπώ, αλλά το φτιάχνω γιατί αρέσει σε άλλους στην οικογένεια.

ΦΑΣΟΛΙΑ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΚΑΒΟΥΡΜΑ // FAGIOLI GIGANTI IN UMIDO CON KAVURM'A

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
1237 users have voted.
ΦΑΣΟΛΙΑ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΚΑΒΟΥΡΜΑΠλησιάζοντας στο τέλος του χειμώνα, δοκιμάσαμε μία φασολάδα με σπιτικό καβουρμά. Με την θαλπωρή που προσφέρει ένα ζεστό πιάτο σούπα αντιμετωπίσαμε τα καπρίτσια του Μάρτη, που μας επιφύλαξε αρκετές κρύες ημέρες ...


Main menu 2

1 | by Dr. Radut