Υλικά: 
    
            
                    για το σιρόπι:4 φλιτζάνια ζάχαρη2 φλιτζάνια νερό1 κουταλιά χυμό λεμονιούβανίλια
για το μπακλαβά:1 κιλό φύλλο1 κιλό καρύδι κοπανισμένο1 κουταλιά της σούπας κανέλα1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο κοπανισμένο½ φλιτζάνι ζάχαρη½ μπουκάλι ελαιόλαδο περίπουλίγο ξύσμα πορτοκαλιούμερικά γαρύφαλλα ολόκληρα
 
        
        
Ανακατεύουμε τα καρύδια, την κανέλα, το κοπανισμένο γαρίφαλλο, τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού.
      Απαιτούμενος χρόνος: 
    
            
                    60 λεπτά        
        
      Βαθμός δυσκολίας: