Jump to Navigation

ΜΠΆΜΠΚΑ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΖΥΜΙ // BABKA AL LIEVITO MADRE

up
386 users have voted.
ΜΠΆΜΠΚΑ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΖΥΜΙΗ μπάμπκα, είναι ένα γλυκό μπριός, πολύ διαδεδομένο στην Ανατολική Ευρώπη και ιδιαίτερα την Πολωνία και την Ουκρανία. Η αρχική συνταγή ήταν γιά ένα απλό μπριός, χωρίς γέμιση, καλυμμένο με γλάσο βανίλιας ή σοκολάτας και γαρνιρισμένο με αμύγδαλα ή κόντιτα, που ψηνόταν μέσα σε ψηλή, στοργγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση. Η συνταγή πέρασε στην εβραϊκη κουζίνα και έγινεπιο πλούσια και πιο εντυπωσιακή; η εβραϊκη μπάμπκα είναι μία ιδιαίτερη πλεξίδα ζύμης με γέμιση σοκολάτα και streusel, που συνήθως έχει σχήμα μακρόστενο, αφού ψήνεται μέσα σε φόρμα ψωμιού.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

ΚΕΪΚ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΑΠΟ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ IGINIO MASSARI // TORTA RINASCITA DELLE DOLOMITI

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
257 users have voted.
ΚΕΪΚ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΑΠΟ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ IGINIO MASSARI   Σήμερα θα σας παρουσιάσω ακόμη μια συνταγή με υπογραφή Iginio Massari.

ΚΕΪΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ // PLUM CAKE AL LIMONE DI P.HERME

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
454 users have voted.
ΚΕΪΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑΚλασσικό κέικ λεμονιού, με γαλλική φινέτσα, αφού η συνταγή είναι δια χειρός του φημισμένου chef pâtissier-chocolatier Pierre Hermé.Υπέροχο, ζουμερό, αφράτο κεκάκι, με έντονο το άρωμα του λεμονιού! Το μόνο κακό σε αυτή την συνταγή είναι η ποσότητα των υλικών, που δίνει ένα μικρό κεκάκι!

ΤΟΥΡΤΑ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ // TORTA TIRAMISÙ

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
323 users have voted.
ΤΟΥΡΤΑ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥΥπέροχη τούρτα τιραμισού που ξεχωρίζει για την εμφάνιση αλλά και για την νοστιμιά της.Φτιάχτηκε με τα υλικά της αυθεντικής ιταλικής συνταγής. Η κρέμα παρασκευάστηκε με τις οδηγίες του Luca Montersino, απο το βιβλίο του Tiramisù e Chantilly.Ιδανική πρόταση για να κάνετε μία γλυκιά έκπληξη στο έτερον σας ήμισυ την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου!

ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΓΛΥΚΕΙΕΣ ΤΑΡΤΕΣ FROLLA MILANO // FROLLA MILANO

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
392 users have voted.
ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΓΛΥΚΕΙΕΣ ΤΑΡΤΕΣ FROLLA MILANOΜια κλασσική βάση για τάρτες, ιταλιστί πάστα φρόλα (pasta frolla), από τον κορυφαίο ιταλό ζαχαροπλάστη Iginio Massari. Την ζύμη αυτή, μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε φίνα, τραγανά μπισκότα, απλά ή με γέμιση.Στα υλικά της συνταγής θα βρείτε βούτυρο, μέλι  και μόνον 1 κρόκο αυγού.

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΤΑΡΤΑ ΤΟΥ ERNST KNAM // CROSTATA AL CIOCCOLATO DI ERNST KNAM

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
369 users have voted.
ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΤΑΡΤΑ ΤΟΥ ERNST KNAMΟ Ernst Knam είναι ένας από τους πιο γνωστούς σύγχρονους ζαχαροπλάστες στην Ιταλία. Όπως φαίνεται και από το όνομα του είναι γερμανικής καταγωγής, όμως στην αρχή ακόμη της καριέρας του εγκαταστάθηκε στο Μιλάνο, όπου, έπειτα από 3 χρόνια μαθητείας κοντά στον Gualtiero Marchesi, άνοιξε το δικό του ζαχαροπλαστείο.


Main menu 2

1 | by Dr. Radut