Jump to Navigation

Μοσχαράκι κοκκινιστό, μπρεζέ με μανιτάρια

up
65 users have voted.
Braisé (μπρεζέ) είναι ένας όρος που τον συναντούμε συχνά σε μενού εστιατορίων και που χαρακτηρίζει ένα κρέας όταν μαγειρεύεται σε κλειστό σκεύος με αρωματικά και συνδυάζοντας ένα ή περισσότερα υγρά όπως ζωμό, κρασί ή νερό. Μπρεζέ μαγειρεύουμε κρέατα που είναι σκληρά, δεν μαλακώνουν εύκολα (π.χ. μοσχάρι, χοιρινό, αρνί) και έχουν κάποια λιπαρά (δεν είναι, δηλαδή, εντελώς άπαχα). Στόχος είναι  να μαλακώσουν αλλά και να γίνουν νόστιμα επειδή ο ζωμός του μαγειρέματος μένει στην κατσαρόλα με το φαγητό. Συχνά, τα πιάτα μπρεζέ τελειώνουν με ψήσιμο στο φούρνο.
Κατηγορίες:
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

Μοσχάρι λεμονάτο με κολοκυθάκια και αυγολέμονο γιαουρτιού, στη χύτρα ταχύτητας

(tantekiki.blogspot.gr)
up
1 user has voted.
Ένα από τα πιο αγαπημένα μου φαγητά που το οικογενειακό μας τραπέζι φιλοξενούσε και φιλοξενεί ακόμα περνώντας στην επόμενη γενιά την παράδοση είναι το λεμονάτο μοσχάρι με κολοκυθάκια και καρότα. Δεν ξέρω για σένα αλλά για μένα αυτό το φαγητό είναι γεμάτο αναμνήσεις από οικογενειακά τραπέζια γεμάτα γέλια και χαρές.

Από τα ωραιότερα μπιφτέκια !!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
26 users have voted.
 Σημερινό ...Από τα ποιο νόστιμα αφράτα μπιφτέκια που θα έχετε φάει !!!!

Ζουμερά χοιρινά σουβλάκια χωρίς μαρινάδα, με απλά υλικά !!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
234 users have voted, including you.
Μάθε πώς να φτιάξεις τα πιο ζουμερά χοιρινά σουβλάκια χωρίς μαρινάδα, με απλά υλικά και παραδοσιακό τρόπο! Αυτή η ελληνική συνταγή είναι ιδανική για το σπίτι, με γεύση που θυμίζει αυθεντική ταβέρνα.

Παραδοσιακό Χοιρινό Κυκλαδίτικο ρόστο κοκκινιστό!!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
222 users have voted.
 Χοιρινό Κυκλαδίτικο ρόστο κοκκινιστό!!! Σιγομαγειρεμένο όπως πρέπει... Εγώ το μαγείρεψα με πατάτες, στις Κυκλάδες συνηθίζεται με πατάτες ή με μακαρόνια.ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗΕνάμιση κιλό χοιρινό μπούτι(κομμάτι)...

Αρνάκι με τραγανή πέτσα με πατάτες ,σκέτο λουκούμι !!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
279 users have voted.
 Σπέσιαλ Πασχαλινό Αρνάκι με τραγανή πέτσα με πατάτες ,σκέτο λουκούμι !!!ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗΜισό αρνάκι αλάτι πατάτες σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσει καλά. Χωρίς να τον σκεπάζω.Αρχικά παίρνουμε το αρνί και το μαρινάρουμε μόνο με αλάτι από όλες τις πλευρές.


Main menu 2

1 | by Dr. Radut