Jump to Navigation

Λικέρ 44... ένα παλιό γαλλικό λικέρ

up
160 users have voted.
Καλημέρα και καλή εβδομάδα!! Στον απόηχο του χειμώνα και με τον ερχομό της άνοιξης έτυχε να συμπέσει η μέρα που άνοιξα, για δεύτερη φορά, ένα αγαπημένο, παραδοσιακό, γαλλικό λικέρ... το λικέρ 44 όπως το λένε ή αλλιώς ένα λικέρ που παντρεύει με απόλυτη αρμονία το πορτοκάλι (ή μανταρίνι) με τον καφέ.Liqueur quarante quatre ή αλλιώς λικέρ 44, παραδοσιακό λικέρ από τη Νορμανδία που γίνεται με το γνωστό μπράντυ μήλου Καλβαντός (Calvados), στο οποίο προσθέτουν 44 κύβους λευκής ζάχαρης και 44 κόκκους καφέ που τους μπήγουν μέσα σ' ένα πορτοκάλι το οποίο τρυπούν 44 φορές.
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

Σιμιγδαλόκρεμα - healthy bowl

(tantekiki.blogspot.gr)
up
15 users have voted.
Ιδανική για πρωινό, για κολατσιό ή για ένα ελαφρύ και θρεπτικό γλυκάκι, η σιμιγδαλόκρεμα που όταν ήμουν μικρή μας έφτιαχνε η γιαγιά σε χρόνο-ρεκόρ μετατρέπεται τώρα σε ένα πεντανόστιμο energy bowl όπως το έλεγαν και στο χωριό μου.Νόστιμη και με πολλές παραλλαγές για να μπορείς να τη φέρεις στα μέτρα σου, έρχεται να συμπληρώσει την γκάμα των πρωινών που είναι απλά, θρεπτικά και εύκολα στην παρασκευ

Πασχαλινές σοκολατένιες φωλίτσες με αυγά

(tantekiki.blogspot.gr)
up
50 users have voted.
'Ηταν Μεγάλη Παρασκευή όταν η νονά μου έφερνε τη λαμπάδα, το τσουρέκι αλλά και το πασχαλινό δώρο.

Κέικ μπανάνας με μέλι και φουντούκια, χωρίς μίξερ

(tantekiki.blogspot.gr)
up
238 users have voted.
Δύο μαύρες μπανάνες και μια που τις ακολουθούσε με γοργούς ρυθμούς έχοντας ήδη μαύρα στίγματα στην κατακίτρινη φορεσιά της βρίσκονταν στη φρουτιέρα επάνω στο τραπέζι. Ώρα για κέικ μπανάνας, λοιπόν.

"Τιραμισού" με κόκκινα φρούτα και κρέμα μασκαρπόνε στρατσιατέλα

(tantekiki.blogspot.gr)
up
1053 users have voted.
Ένα τιραμισού διαφορετικό από τα συνηθισμένα λίγο πιο φρουτένιο και κατακόκκινο, έτσι για να ταιριάζει με το χρώμα της αγάπης, σου παρουσιάζω αυτή τη φορά. Ένα τιραμισού που δεν είναι άγνωστο αλλά που είναι εξαιρετικά νόστιμο.Δεν θα πω πολλά γι αυτή την τουρτίτσα! Θα πω μόνον ότι αξίζει να τη δοκιμάσεις γιατί έχει μιαν υπέροχα αφράτη κρέμα με μασκαρπόνε, τριμμένη σοκολάτα και κρέμα γάλακτος.


Main menu 2

1 | by Dr. Radut