Jump to Navigation

Κοτοτηγανιά με χοιρινά λουκάνικα, μανιτάρια και μπίρα

up
308 users have voted.
Δευτέρα σήμερα και η εβδομάδα με την Τσικνοπέμπτη 2024 έφτασε. Μια ακόμα ημέρα που η παράδοση θέλει το "τσίκνισμα" δηλαδή την κατανάλωση ψητού κρέατος και παραδοσιακά χοιρινού κρέατος. Τηγανιές, σαγανάκια, σχάρες, φούρνοι παίρνουν φωτιά για να βουτήξουμε όλοι στην Ελληνική μας παράδοση που έρχεται από παλιά όταν τα χοιροσφάγια είχαν τον πρώτο λόγο και κορυφώνεται με την Κυριακή της Κρεατινής οπότε και σταματά η κατανάλωση κρέατος. Οι χοιρινές τηγανιές και τα λουκάνικα πρωταγωνιστούν την Τσικνοπέμπτη, σύμφωνα με το έθιμο, αλλά αυτά συμπαρασύρουν και τα υπόλοιπα κρεατικά.
Κατηγορίες:
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

Γιουβέτσι μοσχαράκι μπουκιά και συχώριο ..!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
6 users have voted.
Γιουβέτσι μοσχαράκι..!!Υλικά -ΕκτέλεσηΤσιγαρίζω το κρέας που είναι από στήθος με δυο μεγάλα κρεμμύδια, σβήνω με μισό ποτήρι του κρασιού κρασί, μετά ρίχνω αλάτι πιπέρι μπαχάρι σπιτική σάλτσα και μια κουταλιά σούπας πελτέ  κανέλα και νερό.Μόλις βράσει το κρέας προθερμαίνω τον φούρνο, ρίχνω αρκετό νερό μετά στην κατσαρόλα κ αφήνω να πάρει βράσει βάζω το κρέας στο ταψί και ρίχνω το καυτό ζουμί ...

Φαγητό της Μαμάς σε 1 κατσαρόλα: Λάχανο με Κρέας που Λιώνει στο στόμα!!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
56 users have voted.
Φαγητό της Μαμάς σε 1 κατσαρόλα: Λάχανο με Κρέας που Λιώνει στο στόμα!!!Μάθε πώς να φτιάξεις εύκολο και πεντανόστιμο λάχανο με κρέας, ένα από τα πιο αγαπημένα σπιτικά φαγητά! Αυτή η παραδοσιακή συνταγή μαγειρεύεται σε μία κατσαρόλα και είναι ιδανική για όλη την οικογένεια. Δες βήμα-βήμα πώς να φτιάξεις το τέλειο λάχανο με κρέας με απλά υλικά και φοβερή γεύση!700 γρ.

Συκωταριά λαδορίγανη πεντανόστιμη !!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
153 users have voted.
ΣΥΚΩΤΑΡΙΑ ΛΑΔΟΡΙΓΑΝΗ !!♥️Υλικά 1 συκωταριά από αρνάκι 1 ποτήρι του κρασιού λευκο κρασί1 ποτήρι του κρασιού λάδιλίγο ξίδι για το σβήσιμοχυμό από 1 λεμόνι Αλάτι ρίγανη πιπέριΕκτέλεσηΠλένω και ζεματάω την συκωταριά!! Μετά την κόβω σε μικρά κομμάτια!! Μέσα σε τηγάνι προσθέτω τη συκωταριά σβήνω με λίγο ξίδι και ρίχνω τόσο νερό όσο να τη σκεπάζει!!

Λαχμαντζούν απλά κ πολύ νόστιμα !!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
158 users have voted, including you.
 .Σουβλάκια θέλανε τα παιδιά ..Λαχμαντζούν τους έφτιαξα κ ξετρελαθήκανε !!!


Main menu 2

1 | by Dr. Radut