Jump to Navigation

Καπονάτα, η Ιταλίδα γόησσα συνοδεύει πένες ολικής άλεσης κι ένα νέο μάθημα

up
172 users have voted.
Καλή σας μέρα! Σήμερα θα σας συστήσω μια γοητευτική Ιταλίδα από τη Σικελία με ξεκάθαρα Μεσογειακό ταμπεραμέντο. Γεννημένη κάπου στο 1700 και, πιθανά με περσική καταγωγή, ξεκίνησε την "καριέρα" της σαν πρωταγωνίστρια στο Ιταλικό τραπέζι με μόνη παρέα φέτες φρυγανισμένου ψωμιού. Στο διάβα της ζωής της όμως έγινε τόσο αγαπητή που πήρε διάφορους ρόλους! Έτσι, βρέθηκε να συνοδεύει κοτόπουλο, ψάρι, ζυμαρικά, ρύζι! Το σημαντικό είναι ότι τόσα χρόνια μετά τη γέννησή της εξακολουθεί να είναι επίκαιρη και άκρως σαγηνευτική όπου και όποτε κι αν εμφανιστεί.
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

"Γιαουρτλού Κεμπάπ" με γρήγορη σάλτσα πιπεριάς

(tantekiki.blogspot.gr)
up
2 users have voted.
Μια συνταγή του 19ου αιώνα με καταγωγή από την Προύσα της Τουρκίας που κι εδώ στην Ελλάδα την τιμάμε και την αγαπάμε πολύ.

Κοτόπουλο Τεριγιάκι με noodles και λαχανικά

(tantekiki.blogspot.gr)
up
29 users have voted.
Γενικά, δεν είμαι ιδιαίτερα οπαδός του Ασιατικού φαγητού που επιλέγω να το απολαμβάνω ελάχιστες φορές. Ωστόσο, φέτος το καλοκαίρι, δοκίμασα noodles teriyaki και,  η αλήθεια είναι ότι ενθουσιάστηκα! Teriyaki είναι μια τεχνική μαγειρέματος της Ιαπωνικής κουζίνας που το πουλερικό ή το ψάρι αλείφονται και ψήνονται με την γλυκιά και λιγότερο ή  περισσότερο πικάντικη σάλτσα τεριγιάκι.

Coquille de Noël (Το Κοχύλι των Χριστουγέννων)

(tantekiki.blogspot.gr)
up
1201 users have voted.
Σήμερα, θα σας συστήσω το "Coquille de Noël" ή αλλιώς το Χριστουγεννιάτικο κοχύλι ένα από τα αγαπημένα γαλλικά ζυμώματα. Είναι μια γαλλική παραδοσιακή συνταγή της Βόρειας Γαλλίας και του Βελγίου για ένα χριστουγεννιάτικο ψωμάκι-τσουρεκάκι τύπου brioche. Ωστόσο, το όνομα και η συνταγή του διαφέρουν ανάλογα με την περιοχή που το φτιάχνουν.

Νιόκι πατάτας με σάλτσα ντομάτας και Σύγλινο Μάνης

(tantekiki.blogspot.gr)
up
943 users have voted.
Ήθελα νιόκι! Όχι οποιαδήποτε νιόκι αλλά νιόκι πατάτας... εκείνα τα μικρά, λαχταριστά νιόκι που όταν πρωτοπήγα στην Ιταλία τα πέρασα για φασόλια! Οποία αθωότης αλλά και ασχετοσύνη!!!! Εν μέρει λογικό, λόγω ηλικίας! Αλλά με το που το δάγκωσα ήταν κάτι διαφορετικό και σίγουρα όχι φασόλι και μάλιστα με λευκή σάλτσα! Γιατί... λευκή σάλτσα είχε το πιάτο που είχα παραγγείλει.

Ουγγρικό γκούλας

(tantekiki.blogspot.gr)
up
1407 users have voted, including you.
Καλημέρα από την κατάψυξη της Θεσσαλονίκης! Πέρασε καιρός από την τελευταία ανάρτηση που ήταν γλυκιά. Μεσολάβησαν οι διακοπές και όλες οι "κραιπάλες" και η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι με το τέλος των διακοπών καλές θα ήταν κάποιες αναρτήσεις με πιάτα μειωμένων λιπαρών ΑΛΛΑ, αλλά ύστερα ήρθε η "Σοφία" και ανέτρεψε τα πάντα!


Main menu 2

1 | by Dr. Radut