Jump to Navigation

Καλαμποκόψωμο του αμερικανικού Νότου

up
84 users have voted, including you.
Οι κατακίτρινοι καρποί με τη καφετιά φουντίτσα στο κεφάλι που ξεπρόβαλαν μέσα από το πράσινο ρούχο τους απλώνονταν ως εκεί που έφτανε το μάτι! Λες κι ο ήλιος είχε ξαπλώσει για τα καλά πάνω στου πράσινους μίσχους. Τα δυό παιδιά άνοιγαν δρόμο με τα χέρια τους ανάμεσα στα φυτά που έφταναν αρκετά πάνω από τα κεφαλάκια τους. Ήθελαν να φτάσουν γρήγορα! Όσο πιο γρήγορα τόσο καλύτερα!! Μερικά μέτρα ακόμα κι ύστερα το ...ξέφωτο! Τα φυτά αργολικνίζονταν στο αεράκι, οι φουντωτοί καρποί έλειπαν και κάπου στο βάθος ακούγονταν κουβέντες!
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

"Γιαουρτλού Κεμπάπ" με γρήγορη σάλτσα πιπεριάς

(tantekiki.blogspot.gr)
up
2 users have voted.
Μια συνταγή του 19ου αιώνα με καταγωγή από την Προύσα της Τουρκίας που κι εδώ στην Ελλάδα την τιμάμε και την αγαπάμε πολύ.

Κοτόπουλο Τεριγιάκι με noodles και λαχανικά

(tantekiki.blogspot.gr)
up
29 users have voted.
Γενικά, δεν είμαι ιδιαίτερα οπαδός του Ασιατικού φαγητού που επιλέγω να το απολαμβάνω ελάχιστες φορές. Ωστόσο, φέτος το καλοκαίρι, δοκίμασα noodles teriyaki και,  η αλήθεια είναι ότι ενθουσιάστηκα! Teriyaki είναι μια τεχνική μαγειρέματος της Ιαπωνικής κουζίνας που το πουλερικό ή το ψάρι αλείφονται και ψήνονται με την γλυκιά και λιγότερο ή  περισσότερο πικάντικη σάλτσα τεριγιάκι.

Coquille de Noël (Το Κοχύλι των Χριστουγέννων)

(tantekiki.blogspot.gr)
up
1201 users have voted.
Σήμερα, θα σας συστήσω το "Coquille de Noël" ή αλλιώς το Χριστουγεννιάτικο κοχύλι ένα από τα αγαπημένα γαλλικά ζυμώματα. Είναι μια γαλλική παραδοσιακή συνταγή της Βόρειας Γαλλίας και του Βελγίου για ένα χριστουγεννιάτικο ψωμάκι-τσουρεκάκι τύπου brioche. Ωστόσο, το όνομα και η συνταγή του διαφέρουν ανάλογα με την περιοχή που το φτιάχνουν.

Νιόκι πατάτας με σάλτσα ντομάτας και Σύγλινο Μάνης

(tantekiki.blogspot.gr)
up
943 users have voted.
Ήθελα νιόκι! Όχι οποιαδήποτε νιόκι αλλά νιόκι πατάτας... εκείνα τα μικρά, λαχταριστά νιόκι που όταν πρωτοπήγα στην Ιταλία τα πέρασα για φασόλια! Οποία αθωότης αλλά και ασχετοσύνη!!!! Εν μέρει λογικό, λόγω ηλικίας! Αλλά με το που το δάγκωσα ήταν κάτι διαφορετικό και σίγουρα όχι φασόλι και μάλιστα με λευκή σάλτσα! Γιατί... λευκή σάλτσα είχε το πιάτο που είχα παραγγείλει.

Ουγγρικό γκούλας

(tantekiki.blogspot.gr)
up
1407 users have voted.
Καλημέρα από την κατάψυξη της Θεσσαλονίκης! Πέρασε καιρός από την τελευταία ανάρτηση που ήταν γλυκιά. Μεσολάβησαν οι διακοπές και όλες οι "κραιπάλες" και η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι με το τέλος των διακοπών καλές θα ήταν κάποιες αναρτήσεις με πιάτα μειωμένων λιπαρών ΑΛΛΑ, αλλά ύστερα ήρθε η "Σοφία" και ανέτρεψε τα πάντα!


Main menu 2

1 | by Dr. Radut