Jump to Navigation

ΑΪΒΑΡ ** AJVAR

up
242 users have voted.
ΑΪΒΑΡΤο αϊβαρ (ajвар) ειναι μια πεντανοστιμη "αλοιφη" με καταγωγη απο την Σερβια. Η ονομασια του ομως, προερχεται απο την τουρκικη λεξη havyar, που σημαινει βεβαια χαβιαρι, δηλαδη παστά αυγα οξυρρυγχου. Τωρα τι σχεση μπορει να εχει το χαβιαρι με μια πιπεροσαλατα? Την λεξη αϊβάρ, την χρησιμοποιουσαν για το σπιτικα φτιαγμενο χαβιαρι, το οποιο εγινε πολυ δημοφιλης μεζες στα νοικοκυρια αλλα και στα εστιατορια του Βελιγραδιου.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

Κολοκυθοκεφτέδες !!! Γίνονται τέλειοι !!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
1 user has voted.
Κολοκυθοκεφτέδες !!! Γίνονται τέλειοι !!! Θα τρίψετε τα κολοκύθια σε σουρωτήρι να φεύγουν τα υγρά κ μετά θα παίρνετε χούφτα χούφτα κ θα τα πατάτε να φύγουν όσα υγρά έχουν κ θα τα τοποθετείστε σε μπολ. Θα τρίψετε 1 μεγάλο  κρεμμύδι 2-3 σκελίδες  σκόρδο φρεσκο ή ξερό 2 αυγά δυόσμο αλάτι και πιπέρι και ελαιόλαδο.

Μπριάμ γεμάτο χρώμα και γεύση!!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
1 user has voted.
 Μπριάμ σήμερα με φρέσκα λαχανικά γεμάτο χρώμα και γεύση!!!Για την σάλτσα!!!1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο2 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη2 ντομάτες τετριμμένες1 κ.σ ΠελτέΑλάτι πιπέρι πάπρικα λάδιΛίγο βασιλικό ψιλοκομμένο!!!Τσιγαρίζω με λίγο λάδι το κρεμμύδι με το σκόρδο να μαλακώσει προσθέτω τις πιπεριές να τσιγαριστούν ελαφριά τις ντομάτες τον Πελτέ Αλάτι

Κολοκυθάκια τραγανά μέλι !!!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
0 users have voted.
 Κολοκυθάκια τραγανά λαχταριστά σκέτο μέλι ..να μην σταματάς να τρως !!!! Τα κόβω ψιλά τα αλατίζω τα αφηνω στο τρυπητό να ιδρώσουν - βγάζουν νερό-βάζω αλεύρι σε μια σακούλα ριχνω λίγα λίγα τα κουνάω με τη σακούλα καλά να αλευρωθούν τα πιάνω με το χέρι τα τινάζω και τηγανίζω στο καυτό λάδι !!!Μούρλια γίνονται καλή επιτυχία !!!Από κυρία Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!

Σαλάτα με ψητά μανιτάρια !!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
2 users have voted.
 ★1 πιάτο βαθύ πράσινη σαλάτα★4 ντοματινια★1 αγγούρι ψιλοκομμένο★4 τεμάχια μανιτάρια πλευρωτους★1 κουταλάκι μυζήθρα τριμμένηΣως★1 κουταλιά ελαιόλαδο★1 κουταλιά ξύδι βαλσαμικο★1 κουταλιά σιρόπι αγαυης★1/2 κούπα νερόΑλευρωνουμε τα μανιτάρια και τα ψήνουμε σε τεφαλ για 5 λεπτά.Βάζουμε σε σαλατιέρα την πράσινη σαλάτα και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Απλώνουμε τα ψητά μανιτάρια πάνω και περιχύνουμε με τη


Main menu 2

1 | by Dr. Radut