Jump to Navigation

ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ

up
74 users have voted.

αρνί 1 κιλόελαιόλαδο 1  φλ.κρεμμύδι 1 κρασί λευκό 1 φλ.μέλι 2 κ.σ.φασκόμηλο 1 κ.σ.αλάτιπιπέριΚόψτε το κρέας σε μερίδες, πλύντε το και σοτάρετε στο ελαιόλαδο. Όταν πάρει χρώμα και σοταριστεί καλά απο τις δυο πλευρές, βάλτε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Αλατοπιπερώστε.Χαμηλώστε την φωτιά και αφήστε το κρέας να βγάλει τα υγρά του και να σιγοψηθεί . Εάν δεν βγάλει πολλά υγρά,προσθέστε λίγο νερό.Όταν είναι σχεδόν έτοιμο (δοκιμάστε το κρέας εαν έχει μαλακώσει), σβήστε με το κρασί και αφήστε να εξατμιστεί. Βάλτε το μέλι και το φασκόμηλο,ανακατέψτε καλά και σερβίρετε.

Κατηγορίες:
Διάβασε τη συνταγή στο www.food4peace.gr

Σχετικές συνταγές

Γκιούλμπασι

(sidagi.gr)
up
307 users have voted.
Υλικά:  Ένα μικρό μπούτι από αρνί Μισό κιλό διάφορα τυριά 4 σκελίδες σκόρδο 1 κουταλάκι πιπέρι 6 κουταλιές ελαιόλαδο Πλένουμε το αρνί μας και του ανοίγουμε σχισμές με ένα μαχαίρι. Μέσα βάζουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και το πιπέρι. Κόβουμε τα τυριά σε κύβους Απαιτούμενος χρόνος:  130 λεπτά

Κρεατόσουπα

(sidagi.gr)
up
299 users have voted.
Υλικά:  1 κιλό στήθος αρνιούΣέλινοΜαϊντανόΦύλλο δάφνηςΕλάχιστο θυμάρι2 κουταλιές της σούπας βούτυρο3 καρότα κομμένα σε φετάκια2 πράσα κομμένα σε μικρά κομμάτια1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο1 φλιτζάι τσαγιού χυμό ντομάτας½ φλιτζάνι τσαγιού κουσκούςΑλάτιΠιπέρι Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το κρέας και το σκεπάζουμε με νερό. Απαιτούμενος χρόνος: 

Τας κεμπάπ

(sidagi.gr)
up
233 users have voted.
Υλικά:  Για 2-4 άτομα500 γραμμάρια ντομάτες ώριμες1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένοΑλάτιπιπέρι1 μπούτι αρνιού μέχρι  1 κιλό700 γραμμάρια κρεμμύδια2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή ανάλογο λάδι1 ποτηράκι του κρασιού γεμάτο κόκκινο κρασί  Παραδοσιακό φαγητό που συνδυάζετε με ρύζι! Απαιτούμενος χρόνος: 

Βυζάντι Καρπάθου

(sidagi.gr)
up
333 users have voted.
Υλικά: 

Αρνάκι με κάστανο και κουκουνάρι

(sidagi.gr)
up
173 users have voted.
Υλικά:  Για 2-4 άτομα100 γραμμάρια κουκουνάρια 1 κρεμμύδι 1/2 ποτηράκι κονιάκ 2 κουταλιές μέλι 1 κούπα ελαιόλαδο Αλάτι και πιπέρι 1 μπούτι αρνίσιο περίπου 1 ½ κιλό 1 κιλό κάστανα βρασμένα ή ψημένα και ξεφλουδισμένα    Γαρνίρετε με ζεστό με ρύζι ή πατάτες φούρνου. Εξαιρετική επιλογή για το γιορτινό μενού! Απαιτούμενος χρόνος: 


Main menu 2

1 | by Dr. Radut