Jump to Navigation

ΦΤΙΑΧΝΩ ΣΥΚΟΜΕΛΟ (ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΑΠΟ ΣΥΚΑ) // VINCOTTO DI FICHI

up
603 users have voted.
ΦΤΙΑΧΝΩ ΣΥΚΟΜΕΛΟ (ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΑΠΟ ΣΥΚΑ)Το φετεινό, πολύ ζεστό καλοκαίρι, δεν άφησε βέβαια ανεπηρέαστα τα δέντρα μας! Ετσι από την κατάφορτη συκιά μας, δεν καταφέραμε να απολαύσουμε παρά ελάχιστα σύκα, αφού τα περισσότερα κάηκαν από τον ήλιο και την ζέστη. Μου δόθηκε όμως η ευκαιρία να φτιάξω συκόμελο ή αλλιώς πετιμέζι από σύκα. Μπορεί τα σύκα να ωρίμασαν πολύ γρήγορα και πολλά από αυτά να ξεράθηκαν επάνω στο δέντρο, ήταν όμως ιδανικά για την παρασκευή του συκόμελου, που θέλει τα σύκα ζαχαρωμένα.Πολλοί φτιάχνουν το συκόμελο από τα αποξηραμένα σύκα, αφού τα ενυδατώσουν.
Κατηγορίες:
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

ΦΤΙΑΧΝΩ ΞΥΔΙ ΡΟΔΙΟΥ // ACETO AL MELOGRANO

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
261 users have voted.
ΦΤΙΑΧΝΩ ΞΥΔΙ ΡΟΔΙΟΥΤο ξύδι ροδιού, είναι από τα υλικά που μπήκαν στις κουζίνες μας τα τελευταία χρόνια.

ΣΑΝ ΤΑΜΠΑΣΚΟ! // SIMIL-TABASCO

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
487 users have voted.
ΣΑΝ ΤΑΜΠΑΣΚΟ!Το ταμπάσκο (tabasco), είναι ένα άρτυμα που παρασκευάζεται από καυτερές πιπεριές. Το παράγει αποκλειστικά η αμερικάνικη εταιρεία McIlhenny Company στην Λουιζιάνα, από καυτερά πιπεράκια Capsicum frutescens, ποικιλία tabasco.

ΌΛΙΟ ΣΆΝΤΟ : ΛΑΔΙ ΚΑΥΤΕΡΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ♦♦ OLIO SANTO (OLIO PICCANTE)

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
600 users have voted.
ΌΛΙΟ ΣΆΝΤΟ : ΛΑΔΙ ΚΑΥΤΕΡΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣΟταν ακούσει κάποιος να μιλάνε για olio santo (όλιο σάντο) - δηλαδή άγιο λάδι - το πιό πιθανόν είναι το μυαλό του να πάει σε κάποιο λαδάκι που έχει σχέση με τα της θρησκείας. Και όμως το "άγιο λάδι" των ιταλών δεν είναι άλλο από το πικάντικο λαδάκι που φτιάχνεται με καυτερές πιπεριές, πολύ αγαπημένο υλικό στην παραδοσιακή ιταλική κουζίνα.

ΛΑΔΙ ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ♦♦ OLIO AL BASILICO

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
803 users have voted.
ΛΑΔΙ ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟ Το λάδι βασιλικού το έμαθα από τις ιταλίδες, που το αγαπάνε ιδιαίτερα και το χρησιμοποιούν για να νοστιμίζουν τις σαλάτες τους.

ΦΤΙΑΧΝΩ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΜΕ ΠΑΣΤΕΡΙΩΜΕΝΑ ΑΥΓΑ ♦♦ MAIONESE CON UOVA PASTORIZZATE

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
706 users have voted.
ΦΤΙΑΧΝΩ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΜΕ ΠΑΣΤΕΡΙΩΜΕΝΑ ΑΥΓΑΗ μαγιονέζα είναι μία κρεμώδης, ομοιγενής σάλτσα, που προέρχεται από την γαλλική κουζίνα. Αν και υπάρχει πόλη Mayenne στην Γαλλία, παρ΄όλα αυτά η μαγιονέζα δεν συνδέεται με αυτή, αφού η συγκρότηση της συγκεκριμένης πόλης είναι μεταγενέστερη.


Main menu 2

1 | by Dr. Radut