Jump to Navigation

Σεκέρ παρέ

up
309 users have voted.
Καλή σας μέρα! Τί θα λέγατε σήμερα για λίγο άρωμα Ανατολής;;; Ναι, τελευταία όλο και περισσότερο "ταξιδεύω" σε μέρη που με συναρπάζουν! Τοπία ζεστά, ανθρώπους καθόλου βιαστικούς, αρώματα μαστίχας και ροδόνερου, ξηρούς καρπούς κάθε είδους και κάθε χρώματος, σιρόπια αλλά και σιροπιαστά γλυκά.
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

Σαραγλί ατομικό

(tantekiki.blogspot.gr)
up
19 users have voted.
Από τα ωραιότερα σιροπιαστά γλυκά με ανατολίτικο αέρα σε εκδοχή ατομική και φουλ στο σιρόπι. Τραγανά φύλλα με μοσχοβολιά βουτύρου και πλημμυρίζουν το στόμα γλύκα και νοστιμιά από το μέλι, τα καρύδια και το κανελογαρίφαλο.

Πρωτοχρονιάτικος μπακλαβάς ...με κολοκύθα και τα αποτελέσματα του giveaway

(tantekiki.blogspot.gr)
up
492 users have voted.
Καλημέρα και χρόνια πολλά! Ελπίζω να περάσατε καλά και να ξεκουραστήκατε τις μέρες των Χριστουγέννων απολαμβάνοντας την συντροφιά των αγαπημένων σας και κάνοντας μικρές γαστρονομικές "αμαρτίες"! Στο σπίτι μας, τέτοιες μέρες, οι "αμαρτίες" αυτές είναι ...σχεδόν ...κανόνας!

Ροξάκια Θεσσαλονίκης με μπύρα

(tantekiki.blogspot.gr)
up
112 users have voted.
Το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης στην Καβάλα, γεμάτο από κόσμο που περιμένει να ταξιδέψει. Μια ξαφνική επιθυμία για γλυκό, κάνει τη νεαρή, τότε, φοιτήτρια που ταξιδεύει συνέχεια από την μία πόλη στην άλλη να διασχίσει τον δρόμο και να πλησιάσει στον πάγκο με τα γλυκά του μικρού, παλιομοδίτικου καφεζαχαροπλαστείου.

Ο παραδοσιακός χασλαμάς της γιαγιάς κάτι σαν... μελομακάρονο ταψιού!

(tantekiki.blogspot.gr)
up
124 users have voted.
Καλημέρα, καλημέρα! Ξεκινώντας την τελευταία εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα ας κάνουμε παρεούλα ένα ταξίδι προς τα πίσω στον χρόνο! Τότε που οι άνθρωποι ήταν πιο απλοί αλλά πιο χαμογελαστοί, όχι με λιγότερα προβλήματα αλλά πιο ζεστοί, με φτώχεια αλλά πιο φιλόξενοι!

Ένα υπέροχο γαλακτομπούρεκο

(tantekiki.blogspot.gr)
up
174 users have voted.
Το γαλακτομπούρεκο αυτό είναι μοναδικό! Μοναδικό σε νοστιμιά αλλά και άρωμα! Τέλειο ως προς την ποσότητα του σιροπιού και μ' ένα υπέροχο κριτσανιστό φύλλο ακόμα και τη δεύτερη μέρα και αφού έχει μπει στο ψυγείο κι έχει ξαναζεσταθεί ελαφρώς στον κανονικό φούρνο και όχι στο φούρνο μικροκυμμάτων!Γαλακτομπούρεκο έχω ξαναφτιάξει πολλές φορές μια και είναι ένα γλυκό αγαπημένο για όλη την οικογένεια!


Main menu 2

1 | by Dr. Radut