Jump to Navigation

POTAGE PARMENTIER

up
155 users have voted.

POTAGE (ΣΟΥΠΑ) PARMENTIERΟταν ακουσετε να μιλανε για potage Parmentier ή σουπα παρμεντιέ, δεν αναφερονται σε καποιο εξωτικο γκουρμε πιατο! Ειναι απλα μια σουπα βελουτε, με βασικα υλικα τις πατατες και το πρασσο, και φυσικα προερχεται απο την Γαλλικη κουζινα. Ο Antoine Augustin Parmentier (1717-1813), απ'οπου πηρε και το ονομα της, δεν ηταν καποιος διασημος σεφ. Ηταν ενας Γαλλος επιστημονας του 18ου αιωνα, βασικα φαρμακοποιος, αλλα και γεωπονος, διατροφολογος και υγιεινολογος.

Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

Ένα νόστιμο φαγητό με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας και μοτσαρέλα στον φούρνο !!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
11 users have voted.
Σημερινό ..Ένα νόστιμο φαγητό  με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας και μοτσαρέλα  στον φούρνο !Μελιτζάνες ψητές με πικάντικη σάλτσα και μοτσαρέλα στον φούρνοΣυστατικά      4 μελιτζάνες κομμένες στην μέση    2 ώριμες ντομάτες τριμμένες    1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες κομμένο    1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη    Λίγη πιπερίτσα καυτερή ψιλοκομμένη    1 κουταλάκι πάστα ντομάτας    μαϊντανό ψιλοκομμένο    Ρίγανη 

Φασολάκια φρέσκα με πομοντόρια εύκολα γρήγορα πεντανόστιμα !!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
64 users have voted.
 Φρέσκα φασολάκια φρέσκα πομοντόρια !!!Φτιάξτε γρήγορα εύκολα το απόλυτο φαγητό του καλοκαιριού!!!Servings 4 ΆτομαΣυστατικά     1 1/2 κιλό φασολάκια φρέσκα καθαρισμένα    6 πομοντόρια ξεφλουδισμένα κομμένα στην μέση    2 πατάτες κομμένες    2 κουταλιές χυμό ντομάτας    1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο    1/2 κουταλάκι κουρκουμά    1/2 κουταλάκι κανέλα Κεϋλάνης    Αλάτι πιπέρι    ΕλαιόλαδοΕκτέλεση    Σε μία

Κολοκυθοκεφτέδες μυρωδάτοι τραγανοί κ αφράτοι !!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
131 users have voted.
Κολοκυθοκεφτέδες τραγανοί πεντανόστιμοι !!!Υλικά-Εκτέλεση3 κολοκυθακια που τα έχουμε καθαρίσει και τρίψει με το τρίφτη.Στο στραγγιστήρι με αλάτι για μερικές ώρες να φύγουν τα πολλά υγρά.Στη συνέχεια τα στύβουμε και βάζουμε 2 αυγά δυόσμο ψιλοκομμένο μαϊντανό ψιλοκομμένο τυρί φέτα λίγο πιπέρι και λίγη ρίγανη αλεύρι και 1 μπέικιν για να φουσκώσουν .Η αναλογία είναι ανάλογα με την ποσότητα..

Μοσχάρι λεμονάτο με κολοκυθάκια και αυγολέμονο γιαουρτιού, στη χύτρα ταχύτητας

(tantekiki.blogspot.gr)
up
601 users have voted.
Ένα από τα πιο αγαπημένα μου φαγητά που το οικογενειακό μας τραπέζι φιλοξενούσε και φιλοξενεί ακόμα περνώντας στην επόμενη γενιά την παράδοση είναι το λεμονάτο μοσχάρι με κολοκυθάκια και καρότα. Δεν ξέρω για σένα αλλά για μένα αυτό το φαγητό είναι γεμάτο αναμνήσεις από οικογενειακά τραπέζια γεμάτα γέλια και χαρές.

Μπριαμ αγαπημένο !!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
755 users have voted.
Τραγανό υπέροχο μπριάμ !!!Υλικά για 4 άτομα4 μεγάλες πατάτες σε λεπτές φέτες3 μελιτζάνες σε φέτες3 κολοκυθάκια σε φέτες1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο2 σκελίδες σκόρδο2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και σπασμένες με το χέρι1/2 κουταλάκι κουρκουμάΛίγο κύμινοΛίγο κανέλα σε σκόνηΡίγανηΕλαιόλαδοΑλάτι πιπέριΤριμμένη Γραβιέρα για το τέλος ...Σε ένα μεγάλο ταψί ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από την γραβιέρα κ


Main menu 2

1 | by Dr. Radut