Jump to Navigation

POTAGE PARMENTIER

up
53 users have voted.

POTAGE (ΣΟΥΠΑ) PARMENTIERΟταν ακουσετε να μιλανε για potage Parmentier ή σουπα παρμεντιέ, δεν αναφερονται σε καποιο εξωτικο γκουρμε πιατο! Ειναι απλα μια σουπα βελουτε, με βασικα υλικα τις πατατες και το πρασσο, και φυσικα προερχεται απο την Γαλλικη κουζινα. Ο Antoine Augustin Parmentier (1717-1813), απ'οπου πηρε και το ονομα της, δεν ηταν καποιος διασημος σεφ. Ηταν ενας Γαλλος επιστημονας του 18ου αιωνα, βασικα φαρμακοποιος, αλλα και γεωπονος, διατροφολογος και υγιεινολογος.

Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

(lixoudiesmarifanis.blogspot.gr)
up
16 users have voted.
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑΦαγητό που μοσχοβολάεικαλοκαίρι..Καλομαγειρεμένο που σου αρέσει να το απολαμβάνεις έξω στη βεράντα με την κρύα μπύρα σου, φρέσκο ψωμάκι και καλή παρέα.... Μα τι ωραίες μυρωδιές και χρώματα έχει το ελληνικό καλοκαίρι....!!!!Για ενα μικρό πυρέξ (3 μεγάλες μερίδες):4 μελιτζάνες μεγάλες κομμένες σε 4 φέτες η κάθε μία 230γρ.

Πατάτες φούρνου !!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
43 users have voted.
ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ !!!Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στα τέσσερα, τις ξεπλένουμε να φύγει το άμυλο και τις βάζουμε σε ένα ταψί.Κόβουμε 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες ρίχνουμε θρούμπι αλάτι και ένα κύβο λαχανικών.Εγώ έχω ρίξει ένα κύβο από αρωματικά βότανα που είχα ανεβάσει παλαιότερα στην ομάδα, ρίχνουμε μπόλικο νεράκι και ελαιόλαδο και χυμό από δυο λεμόνια και αφή

ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΦΑΝΗΣ

(lixoudiesmarifanis.blogspot.gr)
up
105 users have voted.
ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΦΑΝΗΣΑγαπημένο φαγητό, λαχταριστό και ζουμερό!

Κολοκυθάκια με κουρκούτι !!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
105 users have voted.
Εκπληκτικά κολοκυθάκια !!!Έπλυνα και έκοψα τα κολοκυθάκια σε μπαστούνακια και τα άφησα να στραγγίσουν.

Μελιτζάνες στον φούρνο με ρεγκάτο !!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
97 users have voted.
Μελιτζανες με μοτσαρέλα και ρέγκατο  σκέτο γλύκισμα !!!ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗΕκοψα τις μελιτζάνες τις αλάτισα και της αφησα καμία ωρα.Ετοιμασα σαλτσα με πουμαρο βασιλικό ρίγανη πιπερι και σκόρδο .Τηγανισα λιγο τις μελιτζανες και εστρωνα μια στρώση μελιτζανες μια σαλτσα μετά από πάνω ρέγκατο και μοτσαρέλα και ξανα το ιδιο μεχρι να τελειώσουν τα υλικα.Τελος εβαλα στο φουρνο μεχρι να λιώσουν τα τυριά !!Εκτέ


Main menu 2

1 | by Dr. Radut