Jump to Navigation

POTAGE PARMENTIER

up
97 users have voted.

POTAGE (ΣΟΥΠΑ) PARMENTIERΟταν ακουσετε να μιλανε για potage Parmentier ή σουπα παρμεντιέ, δεν αναφερονται σε καποιο εξωτικο γκουρμε πιατο! Ειναι απλα μια σουπα βελουτε, με βασικα υλικα τις πατατες και το πρασσο, και φυσικα προερχεται απο την Γαλλικη κουζινα. Ο Antoine Augustin Parmentier (1717-1813), απ'οπου πηρε και το ονομα της, δεν ηταν καποιος διασημος σεφ. Ηταν ενας Γαλλος επιστημονας του 18ου αιωνα, βασικα φαρμακοποιος, αλλα και γεωπονος, διατροφολογος και υγιεινολογος.

Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΣΑΚΙΣΤΕΣ

(lixoudiesmarifanis.blogspot.gr)
up
173 users have voted.
ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΣΑΚΙΣΤΕΣΝόστιμες πατάτες σας έχω για σήμερα.

Λαχανοντολμάδες με ντομάτα απίθανοι !!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
156 users have voted.
 Τους έφτιαξα σήμερα και δεν έμεινε ούτε δείγμα ..Ετσι θα τους φτιάχνω πια πολύ νοστιμιά κ πολύ εύκολοι !!!! ΔΟΚΙΜΆΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ !!!!

ΑΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΝΤΙΠ

(lixoudiesmarifanis.blogspot.gr)
up
229 users have voted.
ΑΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΝΤΙΠΠατάτες τηγανητές αρωματικές σαν τις γνωστές προτηγανισμένες του εμπορίου πολύ έχουμε αδυναμία για τα μπαχαρικά τους. Σήμερα όμως θα σας δείξω πως φτιάχνω τις δικές μου φρέσκες αρωματικές πατάτες που συνοδεύουν όλα τα κρεατικά ή τρώγονται ακόμη και μόνες τους με το ντιπ. Υλικά για 2 άτομα: 2 μεγάλες πατάτες φρέσκιες για τηγάνι1 κουτ.γλ.

Πρασόρυζο μέλι σκέτο !!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
248 users have voted.
Πρασόρυζο σήμερα γλύκισμα σκέτο !!!Υλικά700 γραμμ. πράσα1 κρεμμύδι2 καρότα1 κύβο λαχανικώνλίγο σέλινο1 φλιτζάνι ρύζι για πιλάφι1/2 φλιτζάνι λάδι1 λεμόνι, χυμό + ξύσμααλάτι, πιπέρι.ΕκτέλεσηΒάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα να ζεσταθεί και ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε τα πράσα κομμένα σε χοντρές ροδέλες. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και ρίχνουμε τα καρότα ψιλοκομμένα.


Main menu 2

1 | by Dr. Radut