Jump to Navigation

ΤΌΡΤΑ ΝΤΙ ΛΆΤΕ : Η ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ // TORTA DI LATTE PAESANA

up
428 users have voted.
ΤΌΡΤΑ ΝΤΙ ΛΆΤΕ : Η ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣΤόρτα ντι λάτε (torta di latte) ή τόρτα παεζάνα (torta paesana) ή τόρτα νέρα (torta nera) ένα πολύ λιτό γλυκάκι από την παραδοσιακή, χωριάτικη ιταλική κουζίνα. Γλυκάκι από εκείνα που έφτιαχναν οι παλιές νοικοκυρές, προσπαθώντας να αξιοποιήσουν τα υλικά που περίσσευαν ή δεν προλάβαιναν να χρησιμοποιήσουν με διαφορετικό τρόπο, γιατί ας μην ξεχνάμε ότι και η συντήρηση των τροφίμων ήταν ένα πρόβλημα μέχρι περίπου τα μέσα του προηγούμενου αιώνα ...
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

ΒΟΥΤΥΡΑΤΗ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ (LEMON CURD) // LEMON CURD, RICETTA DI L.MONTERSINO

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
198 users have voted.
 ΒΟΥΤΥΡΑΤΗ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ (LEMON CURD)Λέμον κάρντ (lemon curd) ή lemon cheese, ίσως η πιό διάσημη κρέμα λεμονιού στον κόσμο.

"ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ" BLACK FOREST // "TIRAMISÙ" FORESTA NERA

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
401 users have voted.
"ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ" BLACK FORESTΤο καλοκαίρι θέλει γλυκάκια εύκολα, χωρίς φούρνο και χωρίς πολλά κατσαρολικά!Κινούμενοι σε αυτή την φιλοσοφία, σήμερα ετοιμάσαμε ακόμη μία παραλλαγή του τιραμισού, με έμπνευση από την γνωστή τούρτα black forest, που έχει βασικά συστατικά τα κεράσια, την σοκολάτα και την σαντιγί!

TRIFLE ΜΕ ΜΗΛΑ για τους QUANTI MODI DI FARE E RIFARE // STRATI DI MELE SPEZIATE per i QUANTI MODI DI FARE E RIFARE

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
609 users have voted.
TRIFLE ΜΕ ΜΗΛΑγια τους QUANTI MODI DI FARE E RIFAREΣιγά σιγά φτάσαμε και στον Δεκέμβρη και στο τελευταίο μας μηνιαίο ραντεβού με τις διαδικτυακές φίλες από την πρωτοβουλία Quanti Modi di Fare e Rifare, η οποία, έπειτα από 9 χρόνια έφτασε και αυτή στο τέλος της. Ευχαριστώ την Anna και την Ornella, τις καταπληκτικές Cuochine που μας οδήγησαν σε αυτό το υπέροχο γαστριμαργικό ταξίδι!

ΦΟΥΛ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ MOELLEUX // MORBIDOSO (MOEELEUX) CHE SI SCIOGLIE IN BOCCA

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
281 users have voted.
ΦΟΥΛ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ MOELLEUX Οι γάλλοι όταν λένε moelleux (μοελέ, μπορείτε να δείτε εδώ πως ακριβώς προφέρεται), υπονοούν ένα γλυκό με μαλακή και υγρή υφή, που λιώνει στο στόμα και αφήνει γαλακτώδη γεύση. Η ονομασία αυτή προέρχεται από την λέξη moelle, που σημαίνει μεδούλι και εδώ περιγράφει ακριβώς την υφή του γλυκού.

"ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ" ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ // "TIRAMISU" AL LIMONE

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
388 users have voted.
"ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ" ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ Δροσερό καλοκαιρινό κρεμώδες γλυκάκι!


Main menu 2

1 | by Dr. Radut