Jump to Navigation

Σουφλέ σοκολάτας / Chocolate souffle !

up
465 users have voted.
Ακόμα κάνει ζέστη. Ακόμα είναι καλοκαίρι. Αλλά νομίζω πως ο οργανισμός έχει ρολόι και καταλαβαίνει τις αλλαγές των εποχών. Και αρχίζει και ζητάει σοκολάτα.  Αρχίζεις να σκέφτεσαι κι εσύ σοκολάτα σε όλες τις μορφές της. Εντάξει δεν φταις εσύ. Φταίει το ρολόι του οργανισμού που σε κάνει να ζητάς και να λιγουρεύεσαι ένα σουφλέ σοκολάτας μια άκρως καλοκαιρινή μέρα. ‘’Αναγκάζεσαι’’ και το φτιάχνεις. Και τρως με την μια δυο σουφλεδάκια με δροσερή κρέμα γάλακτος. Και το ευχαριστιέσαι με όλες τις αισθήσεις σου. Θερμίδες??? Μπα…αυτά δεν έχουν καθόλου θερμίδες … Αφρός είναι.
Διάβασε τη συνταγή στο cookingandart-marion.blogspot.com

Σχετικές συνταγές

Σορμπέ ανανάς - μπανάνα / Pineapple & banana sorbet

(cookingandart-marion.blogspot.com)
up
151 users have voted.
Λόγω των συνθηκών (βλέπε ζέστη) αυτή η συνταγή μπήκε σφήνα και πήρε τη σειρά από άλλη συνταγή που ήταν προγραμματισμένη.Δεν φτιάχνω συχνά παγωτά ή κάτι παραπλήσιο, εκτός εάν είναι κάτι σούπερ εύκολο και γρήγορο. 'Οπως αυτό.Αυτό δεν είναι ακριβώς παγωτό, αλλά ένα δροσιστικό σορμπέ. Ισως από τις πιο ωραίες συνταγές που έχω κάνει. Εντάξει δεν έκανα και τίποτα φοβερό. Ανακάτεψα δυο υλικά παγωμένα.

Κέικ γιαουρτιού με πορτοκάλι & κάρδαμο / Yogurt cake with orange & cardamom

(cookingandart-marion.blogspot.com)
up
1638 users have voted.
Σε μια καλοκαιρινή εξόρμηση στη Λακωνία το καλοκαίρι, είδα απέραντους πορτοκαλεώνες. Στη Λακωνία τα εσπεριδοειδή αποτελούν βασική πηγή εισοδήματος. Για την ακρίβεια μία από τις βασικές πηγές, κυρίως πορτοκάλια Βαλέντσια, ενώ δυναμικά έχουν κάνει την εμφάνισή τους και νέες ποικιλίες.Τόσες πορτοκαλιές μαζεμένες σε τόσο μεγάλη έκταση δεν είχα δει.

Διπλοσοκολατένια brownies με άρωμα πορτοκαλιού / Double chocolate brownies with orange flavor !

(cookingandart-marion.blogspot.com)
up
637 users have voted.
Και ο νικητής για το giveaway !!!Τα brownies νομίζω πως είναι αγαπημένο όλων. Με ότι κι αν έχει μέσα. Αμα έχει και διπλή σοκολατένια απόλαυση γίνεται κόλαση. Κι άμα έχει και πορτοκαλένιο άρωμα τότε δεν ''χωράει αμφιβολία περί τούτου...'' ότι δεν θα μείνει και για πολύ. Το άρωμα πορτοκάλι δεν ήταν από την αρχή στο πρόγραμμα.

Ψητά churros / Baked churros

(cookingandart-marion.blogspot.com)
up
696 users have voted.
 Kι ένα giveaway!!! ΄΄Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει καλοκαίρι θα μυρίσει. Μα αν δώσει και θυμώσει μεσ' το χιόνι θα μας χώσει'' ... λέει ο σοφός λαός. Αλλα νομίζω πως παραμύρισε καλοκαίρι. Ολα έχουν ανθίσει, μυγδαλιές, μαργαρίτες, σε οικόπεδα, σε κήπους... Προχθές το πρωι πήρα μια βαθιά ανάσα και μύριζε όντως άνοιξη: μου ήρθαν μυρωδιές ανθισμένων λουλουδιών.

Κολοκυθόπιτα γλυκιά / Squash sweet pie !

(cookingandart-marion.blogspot.com)
up
610 users have voted.
Προσπαθώντας να μπούμε στους ρυθμούς μας πάλι, στην καθημερινότητα μας μετά τους εορτασμούς των ημερών που πέρασαν, με την τελευταία μπουκιά βασιλόπιτας και μελομακάρονου να κρέμονται ακόμα από το στόμα μας, σκέφτομαι πως δεν θέλω να μαγειρέψω ούτε να φάω κανονικό φαγητό για τις επόμενες εβδομάδες (εντάξει, κόβω κάτι...τις επόμενες λίγες ημέρες). Δεν ήταν ακριβώς η ποσότητα φαγητού, όσο η ποικιλία


Main menu 2

1 | by Dr. Radut