Jump to Navigation

Σιμιγδάλι με γάλα γαρνιρισμένο με ότι μας αρέσει !!!

up
142 users have voted.
Απόψε έφτιαξα κάτι που είχα να γευτώ....τουλάχιστον 30 χρόνια. Είναι ενα γλυκό που μου εφτιαχνε η γιαγιά μου, στην Ρουμανία Λέγεται "gris cu lapte", σε απλα ελληνικά....σιμιγδάλι με γάλαΕίναι τόσο απλό, είμαι σίγουρη οτι κάποιες θα το έχετε ακούσει ή δοκιμάσει, εγω πάντως θα βάλω την συνταγούλα, ετσι, να την μοιραστώ μαζί σαςΤα συστατικά : 500 ml γάλα,75 γρ. σιμιγδάλι, 2 κουταλιες ζάχαρη,μία βανίλια.Εκτέλεση Βάζετε σε μια κατσαρόλα το γάλα με την ζάχαρη και την βανίλια, πρίν πάρει βράση αρχίζετε και ρίχνετε σιγά σιγά το σιμιγδάλι και ανακατευουμε με το σύρμα.
Κατηγορίες:
Διάβασε τη συνταγή στο mageirikikaisintages.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

Αρωματική Καρυδόπιτα με την πάντα Εγγυημένη Συνταγή της Γιαγιάς!!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
9 users have voted, including you.
Νομίζω δεν υπάρχει Ωραιότερο Σιροπιαστό Γλυκό απο μια Αφράτη, Αρωματική Καρυδόπιτα με την πάντα Εγγυημένη Συνταγή της Γιαγιάς!!Πανεύκολη, Οικονομική Σούπερ Σιροπιαστή Καρυδόπιτα με την Εγγυημένη Συνταγή της Γιαγιάς υπέροχη και Αφράτη και Μοσχοβολιστη, δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε!!!Η Καρυδόπιτα της Γιαγιάς!!!ΥΛΙΚΑ 6 Αυγά200 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική2 Βανίλιες200 γρ Σιμιγδάλι ψιλό κοσκινισμένο150

Ανατολικό Γλυκό παντρεύοντας το Γαλακτομπούρεκο με το Ρυζόγαλο, και το αποτέλεσμα είναι όνειρο.!!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
10 users have voted.
Όταν 2 από τα Ωραιότερα Ελληνικά Παραδοσιακά Γλυκά Παντρεύονται τότε το αποτέλεσμα είναι ΜΟΝΑΔΙΚΟ!!Ε ΝΑΙ Λοιπόν φτιάξαμε ένα μοναδικό Ανατολικό Γλυκό παντρεύοντας το Γαλακτομπούρεκο με το Ρυζόγαλο, και το αποτέλεσμα είναι όνειρο.

Γλυκιά πατσαβουρόπιτα στο λεπτό !!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
274 users have voted.
Εύκολο σιροπιαστό γλυκό στο λεπτό !!!Μπορείτε να το πείτε και γλυκιά πατσαβουρόπιτα σημασία έχει ότι είναι ένα πολύ ωραίο και γρήγορο γλυκό που ταιριάζει τέλεια με παγωτό!!!!

Μέλι και Καρύδι αλλά και Κρέμα Σοκολάτα που θα λατρέψετε !!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
350 users have voted.
Το Απόλυτο Σνάκ για το Σχολείο  και όχι Μόνο! Ένα Πανεύκολο Σνάκ για Δίχρωμα Κρουασανάκια με Μέλι και Καρύδι αλλά και Κρέμα Σοκολάτα που θα λατρέψετε.

Το αγαπημένο γλυκό μικρών και μεγάλων – κωκ ταψιού !!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
416 users have voted.
Το αγαπημένο γλυκό μικρών και μεγάλων – κωκ ταψιού με πλούσια κρέμα και υπέροχη σπιτική γεύση!!!ΥλικάΓια την κρέμα βανίλιας1 λίτρο γάλα6 κ.σ. ζάχαρη100 γρ. κορν φλάουρ1 βανίλια50 γρ. βούτυροΓια το παντεσπάνι5 αυγά125 γρ. ζάχαρη155 γρ. αλεύρι (κοσκινισμένο)1 βανίλιαΓια την κρέμα σοκολάτας1 δόση κρέμας βανίλιας20 γρ. κακάο125 γρ. κουβερτούρα100 γρ. βούτυροΓια το γλάσο (προαιρετικό)200 γρ.


Main menu 2

1 | by Dr. Radut