Jump to Navigation

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΒΟΝΓΚΟΛΕ (ΑΧΙΒΑΔΕΣ) ♦♦ RISOTTO CON GAMBERI E VONGOLE

up
143 users have voted.
ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΧΙΒΑΔΕΣΑκόμη ένα πεντανόστιμο ριζότο με "φρούτα της θάλασσας" : φρέσκιες γαριδούλες και βόνγκολε (Venerupis decussata, αχιβάδες στα ελληνικά) δυστυχώς όχι φρέσκιες, αλλά από κονσέρβα πού είχα φέρει από την Ιταλία. Οι βόνγκολε είναι πολύ αγαπημένο όστρακο στην Ιταλία , και όσο μικρούλες είναι άλλη τόση νοστιμιά κρύβουν μέσα τους.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

ΑΦΡΑΤΑ ΜΠΡΙΟΣΑΚΙΑ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ, ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΖΥΜΙ // BRIOCHES SOFFICI AL LIEVITO MADRE

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
161 users have voted.
 ΑΦΡΑΤΑ ΜΠΡΙΟΣΑΚΙΑ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ, ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΖΥΜΙΜια συνταγή που φτιάχνω πολύ συχνά, γιατί μου αρέσουν αυτά τα μπριοσάκια για το πρωινό μου! Μπορεί να μην ανεβάζω πλέον συνταγές, αλλά φυσικά δεν έπαψα ποτέ να μαγειρεύω και να φτιάχνω διάφορα με το αγαπημένο μου φυσικό προζύμι!

ΚΑΣΕΡΟΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΖΥΜΙ // PANINI AL FORMAGGIO, CON LIEVITO MADRE

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
530 users have voted.
 ΚΑΣΕΡΟΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΖΥΜΙ Προζυμένια κασεροψωμάκια της μπουκιάς, μια παραλλαγή της πολύ πετυχημένης συνταγής με τα τυροψωμάκια. Στην ζύμη έβαλα cottage cheese, αντί για γιαούρτι, μια έμπνευση της στιγμής, που αποδείχτηκε πολύ πετυχημένη, καθώς ενίσχυσε την γεύση και έκανε την ζύμη πολύ αφράτη!

ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΠΑΝΤΣΕΤΑ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ // PADELLATA DI PANCETTA E SALCICCIA

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
500 users have voted.
  ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΠΑΝΤΣΕΤΑ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΜερακλίδικη τηγανιά με παντσέτα και σπιτικό, χοιρινό λουκάνικο! Συνοδέψτε την με τηγανιτές πατάτες και σαλατούλα και φυσικά μπορείτε να την σερβίρετε ως ορεκτικό ή τσιπουρομεζέ! Στην φωτογραφία την συνδυάσαμε με τηγανιά μανιταριών.

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΑΥΡΕΣ ΦΑΚΕΣ BELUGA ΚΑΙ ΓΑΜΠΑΡΗ // INSALATA DI LENTICCHIE BELUGA E GAMBERETTI

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
1135 users have voted.
 ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΑΥΡΕΣ ΦΑΚΕΣ BELUGA ΚΑΙ ΓΑΜΠΑΡΗΠριν λίγο καιρό ανακάλυψα τις μαύρες φακές μπελούγκα. Για όσους δεν τις γνωρίζουν, είναι μικρόσπερμες φακές, μαύρου χρώματος όταν είναι άβραστες (όταν βράσουν το χρώμα μετατρέπεται σε καστανό σκούρο) και εξ' αιτίας της όψης τους τις λένε "το χαβιάρι της φακής", εξ'ου και το beluga.

ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ // SEPPIE AI CIPOLLOTTI

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
1232 users have voted.
  ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑΑνοιξιάτικες σουπιές με φρέσκα κρεμμυδάκια! Ένας μεζές που απολαύσαμε στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας ...Δόση : για 4-5 άτομαΒαθμός δυσκολίας συνταγής : εύκοληΥλικά : 2 kg σουπιές (4 σουπιές μετρίου μεγέθους),                5 κ.σ. ελαιόλαδο εξαιρετικό παρθένο,                2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα,                1/3 ματσάκι άνηθο,                 1 φλ.


Main menu 2

1 | by Dr. Radut